Fanatieke sporter deelt eerlijke foto van haar 'flubberbenen'

Foto: Instagram

Fit & Gezond

Fanatieke sporter deelt eerlijke foto van haar 'flubberbenen'

Print
De Nederlandse Suzanne Brummel gaat ettelijke keren per week sporten en ze was dan ook onaangenaam verrast toen ze een foto van zichzelf tijdens een loopsessie onder ogen kreeg waarbij er best wel wat cellulitis te zien is op haar benen. Nu, een jaar later, heeft ze dat onflatterende beeld gedeeld op haar blog en Instagram. "Inmiddels ben ik onvoorwaardelijk trots op mijn lichaam", klinkt het.

Ze was er zelf niet goed van toen ze die ene foto van haar "flubberbenen" onder ogen kreeg. Suzanne Brummel gaat namelijk drie keer per week naar de fitness, loopt minimaal 100 kilometer per maand en is ook nog eens twee à drie keer per week terug te vinden in het zwembad. De laatste persoon van wie je zou denken dat ze cellulitis heeft dus en dat is net wat ze zelf ook dacht.

De onflatterende foto's werden een jaar geleden genomen en ze zat eerst zelf met heel wat vragen. "Hoe kan uitgerekend ik nu zulke flubberbenen hebben? Ik ben een mega actief persoon en eet gezond. Voor mij is het de eerste keer dat ik zoiets bij mezelf zie. En mag ik eerlijk zijn? Dat deed pijn. Ik voelde me in één klap onwijs onzeker. Deze foto’s kwamen dus sowieso niet op Instagram, geen twijfel over mogelijk. Control, Alt, Delete! Tot nooit meer ziens!", vertelt ze op haar blog.

Doutzen Kroes ook

Maar ondertussen heeft ze er een lange weg van aanvaarding opzitten. Onder meer door er heel wat over te googlen, kwam ze te weten dat dat het niets is om je over te schamen en zelfs het bekende Nederlandse topmodel Doutzen Kroes ook met cellulitis te kampen krijgt. "Mijn lichaam en ik hadden een haat-liefdeverhouding, mede mogelijk gemaakt door sociale media. Het ene moment was ik trots op mijn gespierde benen en het andere moment kon ik mezelf hopeloos verliezen door plaatjes zoals deze met cellulitis. Inmiddels ben ik onvoorwaardelijk trots op mijn lichaam, dat me nooit in de steek laat en verre van perfect is."

Korreltje zout

Daarom verwittigt ze ook om omzichtig om te springen met alles wat je op sociale media onder ogen krijgt. "Lichamen op Instagram, in tijdschriften en op grote posters in de stad moet je met een korreltje zout nemen. Toch is het heel menselijk om jezelf te vergelijken met deze, vaak prachtige, vrouwen en je daarna extra rot te voelen. Maar het is niet realistisch en dat moet je je goed realiseren. Als ik enkel de foto zonder cellulitis had geplaatst, weet ik zeker dat er een aantal meiden waren geweest die mijn benen als voorbeeld zouden hebben genomen." 

(klik op het pijltje op de foto naar rechts om de foto met cellulitis te zien)

 

NIET TE MISSEN