Vitor Pereira volgt landgenoot Villas-Boas op in China

Print
Vitor Pereira volgt landgenoot Villas-Boas op in China

De Portugees Vitor Pereira (49) is dinsdag aangesteld als coach van Sjanghai SIPG, de schatrijke Chinese club met grote ambities. Hij is er de opvolger van zijn landgenoot André Villas-Boas, die eind november ontslagen werd.

Pereira zat zonder club sinds zijn vertrek afgelopen zomer bij München 1860. Hij wist de club niet in de Duitse tweede klasse te houden. Eerder coachte de Portugees FC Porto (2011-13), Olympiakos (2015) en Fenerbahçe (2015-16).

In China treedt hij in de voetsporen van André Villas-Boas, van wie hij in het seizoen 2010-11 de assistent was bij Porto. In dat seizoen realiseerde Porto de treble landstitel-Portugese beker-Europa League.

Villas-Boas werd na een ontgoochelend seizoen op de keien gezet. Sjanghai SIPG pakte geen enkele trofee ondanks heel wat inspanningen op de transfermarkt. Villas-Boas leidde het team naar een tweede plaats in de competitie (achter Guangzhou Evergrande) en de halve finales in de Aziatische Champions League. In de Chinese beker verloor het in de finale van stadsrivaal Sjanghai Shenhua.