IJspiste op Groenplaats opnieuw open na hevige sneeuwval

Foto: SaRe

IJspiste op Groenplaats opnieuw open na hevige sneeuwval

Print
Antwerpen -

De Antwerpse brandweer was dinsdagvoormiddag druk in de weer om de overdekte ijspiste op de Groenplaats gebruiksklaar te maken voor de opening om 12 uur. De piste werd maandag vroegtijdig gesloten omwille van het gewicht van de sneeuw bovenop de tent. Dirk Delechambre, woordvoerder van de stad Antwerpen, meldt dinsdagmiddag dat de ijspiste opnieuw zal opengaan op het beoogde tijdstip.

IJspiste op Groenplaats opnieuw open na hevige sneeuwval
Foto: SaRe

De winterprik van maandag had verstrekkende gevolgen in onze regio. Niet alleen zorgde de hevige sneeuwval voor ellende op de Antwerpse verkeerswegen, ook op de Groenplaats werd er hinder veroorzaakt. Het gewicht van de sneeuw bedreigde de tent boven de ijspiste van Winter in Antwerpen. De piste moest vroegtijdig ontruimd worden en werd de hele dag gesloten. Ook de kraampjes in de omgevingen bleven dicht.

Dirk Delechambre, woordvoerder van de stad Antwerpen, meldde dinsdag dat de hulpdiensten “hard aan het werk zijn om de ijspiste open te krijgen op het aanvangsuur”. ’s Middags zegt Delechambre dat de opruimingswerken geen probleem vormden en dat de piste om 12 uur weer opengaat. Voor meer info over de activiteiten van Winter in Antwerpen kan u terecht op de website van het evenement.

DOEN!