© BERT DE DEKEN

Rubens Mens (29) krijgt 25 jaar cel voor moord zonder lijk

De 29-jarige Rubens Mens uit Mol krijgt 25 jaar celstraf voor de moord op Marokkaan Youness Bizrane. Dat heeft het Hof van Beroep in Antwerpen dinsdag beslist.

ima, bap

De correctionele rechtbank veroordeelde Mens vorig jaar tot 25 jaar effectieve celstraf voor de moord op de 33-jarige Bizrane, die sinds 2003 illegaal in ons land verbleef.

Bizrane deelde samen met Mens een flat in Schaarbeek. Op 22 november 2013 verdween hij echter met de noorderzon en liet hij zijn gsm, tablet en bankkaart achter op het appartement. Rubens Mens biechtte tussen januari en april 2014 de moord op aan zijn beste vriend, zus en stiefbroer. Tussen augustus 2013 en januari 2014 haalde Mens ook 24.000 euro van de rekening van Bizrane.

Het verhaal kwam via een kennis tot bij de politie. Mens schreeuwde zijn onschuld uit. “Ik heb dat verhaal verzonnen omdat ik depressief raakte toen de relatie met mijn zwangere liefje afsprong. Ik wilde zelfmoord plegen maar ik wilde niet dat mijn familie verdrietig was. Ik verzon de moord opdat ze me zouden haten.”

Het Hof van Beroep in Antwerpen sprak zich dinsdag uit over de zaak. Mens wordt voor de moord bestraft met een celstraf van 25 jaar. De voorzitter van het Hof sprak vond “de uitleg van Mens totaal ongeloofwaardig”. “Zijn enige doel was de maandelijkse stortingen van 3.500 euro aan Bizrane op frauduleuze wijze toe te eigenen.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio