Summerfestival last sabbatjaar in

Vorig jaar haalde het festival op Linkeroever nog zo’n 33.000 bezoekers. Heel wat minder dan de jaren voordien. Foto: Joren De Weerdt

Summerfestival last sabbatjaar in

Print
Linkeroever -

Er komt geen editie van Summerfestival in 2018. De organisator last een sabbatjaar in voor het Antwerpse dancefestival om na te denken over het concept.

Het begin van de zomervakantie volgend jaar zal er voor danceliefhebbers helemaal anders uitzien. Er komt namelijk geen tiende editie van Summerfestival. Dat heeft organisator Atmosphere ­Architects laten weten.

Het was dit jaar de eerste keer dat het team van Wim Van der Borght het dancefestival organiseerde. “In 2016 namen wij de organisatie van Summerfestival en Laundry Day over. Het spreekt voor zich dat we al onze evenementen van afgelopen zomer hebben geëvalueerd. Zo was Laundry Day met de nieuwe aanpak erg succesvol, een geslaagde herpositionering. Voor Summerfestival trekken we de nodige lessen en hebben we goed nagedacht over het concept en het evenement zelf. Daarom hebben we beslist om de editie van 2018 over te slaan en een sabbatjaar in te lassen”, zegt medeorganisator Van der Borght.

De nieuwe organisator besliste vorig jaar om Summerfestival over een andere boeg te gooien en meer te investeren in de totaalbeleving. Zo waren er minder podia, maar wel meer randactiviteiten. Het festival op de Middenvijver, op Linkeroever in Antwerpen, kon nog op 33.000 bezoekers rekenen. De jaren voordien waren dat er zo’n 50.000. In 2015 bereikte het festival zijn hoogtepunt met 70.000 bezoekers.

Het valt nu af te wachten of Summerfestival de komende jaren nog georganiseerd zal worden, of dat de organisatie een heel nieuw festival uit de grond zal stampen.

MEEST RECENT