Truckers lappen inhaalverbod aan hun laars: “Gevaar voor zichzelf en andere bestuurders”

Print

Video: VTM NIeuws

Er zijn verontrustende beelden opgedoken van vrachtwagenchauffeurs die het inhaalverbod compleet negeren, ondanks de gevaarlijke omstandigheden op de weg. De federale wegpolitie roept iedereen op om de wegcode te respecteren, zeker in dit weer.

“We kunnen niet hard genoeg drukken op het potentiële gevaar dat chauffeurs voor zichzelf en zeker voor andere bestuurders bij dit weer kunnen veroorzaken”, aldus de federale politie aan VTM NIEUWS. Ze reageren daarmee op de verschillende video’s die opdoken van truckers die personenwagens inhalen op de middelste of linkse rijstrook, terwijl de weg bedekt is met een laag sneeuw. Bestuurder van voertuigen met een maximaal toegelaten massa van meer dan 7,5 ton mogen echter bij regenweer en sneeuw niet inhalen op snelwegen.

“Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, komen we vast en zeker een eind vooruit”, aldus de wegpolitie. Volgens de agenten zijn de bestuurders van de vrachtwagens in de video’s in overtreding, maar is het zeker ook verboden om met een smartphone beelden te maken achter het stuur.

MEEST RECENT