Ook vanavond en vannacht kans op gladde wegen door winterse neerslag: code rood bij strooidiensten stad

Print

Ook tijdens de nacht van maandag op dinsdag waarschuwen het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum voor kans op gladde wegen. Volgens de jongste voorspellingen schuiven deze nacht zones van winterse neerslag over Vlaanderen. Deze zullen tegen de ochtendspits het land nog niet verlaten hebben. Daarbij kan een drietal centimeter sneeuw vallen, zegt het KMI. Dat melden het Agentschap en het Verkeerscentrum maandagavond.

In combinatie met het reeds aanwezige vocht en de wegdektemperaturen die rond het vriespunt blijven schommelen, kan de situatie op de weg gevaarlijk glad worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de situatie op de voet en blijft onverminderd sneeuw ruimen en zout strooien waar nodig.

Ook vanavond en vannacht kans op gladde wegen door winterse neerslag: code rood bij strooidiensten stad
Brug Houtlaan in Wijnegem. Foto: BFM

Nog meer winterse neerslag op komst

Volgens de laatste voorspellingen schuiven deze nacht zones van winterse neerslag over Vlaanderen. Maar de wegen liggen er nat bij. Doordat de wegdektemperaturen rond het vriespunt blijven schommelen, kan dit voor gladde wegen zorgen.

Er blijft een reële kans op winterse neerslag tijdens de ochtendspits. “Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen, want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt. Het kan dus plaatselijk glad worden”, luidt het nog. De strooidiensten blijven ook deze nacht de situatie opvolgen en rijden uit waar en wanneer nodig.

Vermijd verplaatsingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum raden bestuurders aan om verplaatsingen uit te stellen. Wie toch de baan op moet, wordt gevraagd zijn rijstijl aan te passen aan de toestand van de weg. Een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden is zeker aangewezen.

Op Twitter laat het Verkeerscentrum nog weten dat maandagavond én -nacht de openbare verlichting op de Vlaamse snelwegen aanblijft.

Code rood strooidiensten

Strooidiensten van de stad Antwerpen zullen vannacht ‘code rood’ rijden. Dat betekent dat 23 chauffeurs de baan opgaan om te proberen de wegen zo veilig mogelijk te krijgen tegen morgenvroeg.

LEES OOK. Met deze tips rij je veiliger door de sneeuw

MEEST RECENT