Anderlecht legt deadline op aan kandidaat-kopers

Foto: Photo News

Anderlecht legt deadline op aan kandidaat-kopers

Print

Als er nog gegadigden zijn om voetbalclub Anderlecht over te nemen, maken die best haast. Paars-wit heeft hen namelijk een deadline opgelegd om een bod te doen en die ligt al op 19 december, zo meldt Sporza.

Tot nu toe werden twee potentiële kopers van Anderlecht bekendgemaakt: Ghelamco-man Paul Gheysens samen met Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute en zakenman Alisjer Oesmanov. Eind november was er sprake van nog twee gegadigden, maar hun identiteit is tot nu toe onbekend.

“De beheerders (van Anderlecht, red.) hebben beslist om de verschillende voorstellen verder te onderzoeken en te bespreken met betrokkenen. De Raad Van Bestuur heeft tevens de wens uitgedrukt om het dossier af te werken voor het einde van het jaar 2017”, zo verklaarde Anderlecht toen in een kort persbericht.

Om die doelstelling te halen, werd er nu een deadline gezet voor kandidaat-kopers om een officieel bod te doen: 19 december. Het uitgebrachte bod moet bovendien ook bindend zijn. De gegadigden krijgen deze week ook nog de kans om de boekhouding van de club door te spitten. Daarna worden alle voorstellen dus besproken. Er werd aan de geïnteresseerden gevraagd om ook een bod te doen op 50 procent + 1 van de aandelen aangezien de aandeelhouders niet al hun aandelen willen verkopen.

MEER VOETBALNIEUWS