Supporters Beerschot Wilrijk razend over uitgestelde match

Het veld was zondag niet bespeelbaar. Foto: BELGA

Supporters Beerschot Wilrijk razend over uitgestelde match

Print
Wilrijk -

Door de laattijdige beslissing van de scheidsrechter om de wedstrijd Tubeke - KFCO Beerschot Wilrijk af te gelasten, moesten de supportersbussen die al vertrokken waren richting Tubeke rechtsomkeer maken op de Brusselse Ring.

“Een schande, een blamage voor de KBVB”, noemt Frank De Lee, woordvoerder van de supportersfederatie, het. Een mening die wordt gedeeld door de verantwoordelijken van de andere clubs die ook een bus hadden ingelegd.

“Om 10u begon het hevig te sneeuwen”, gaat Frank verder. “Rond de middag veranderde die sneeuw in regen. Iedereen met een beetje gezond verstand weet dan toch al dat de toestand van het terrein, waar je dan al tot aan de enkels inzakt, niet veel meer zal verbeteren en dat voetballen onmogelijk zal zijn. Toch wordt gewacht tot half drie om de wedstrijd af te gelasten. De trouwe supporter betaalt voor niets. We voelen ons een speelbal.”

“Supporters zijn de dupe”

“Er wordt gewoon geen rekening gehouden met de supportersclubs en met de supporters, want die zijn alweer de dupe van de hele situatie”, voegt Gert Fret van supportersclub BarTGV eraan toe. “Het kostenplaatje is voor ons, terwijl dat met een logische en snellere beslissing allemaal gemakkelijk had kunnen vermeden worden.”

MEER VOETBALNIEUWS