Meyrem Almaci wijst Tom Meeuws terecht: “Wouter Van Besien is de kopman van Samen, laat dat duidelijk zijn”

Print
Antwerpen -

In het VTM-journaal zondagmiddag moest Groen zich opnieuw verweren over de samenwerking met Antwerps sp.a-kopman Tom Meeuws. Die had zich wat ongelukkig uitgedrukt in een discussie.

Dat was al donderdagavond gebeurd in Edegem, waar Tom Meeuws in debat ging met Koen Metsu van de N-VA. Meeuws liet zich ontvallen: “Op een bepaald moment heb ik gezegd ‘meneer Van Besien, beste Wouter, gade weer moeilijk doen over de GAS-boetes?’”

Vraagteken

Het klonk niet heel hartelijk of diplomatisch vanwege de nummer drie op de stadslijst Samen tegenover de nummer één Wouter Van Besien. Het werd ook met een groot vraagteken in die zin door nieuwsanker Dany Verstraeten geserveerd aan Groen-voorzitter Meyrem Almaci, centrale gast in de nieuwsuitzending. Zij begon haar antwoord koeltjes met de mededeling: “Laat het heel duidelijk zijn dat Wouter Van Besien de kopman is van die lijst”. Dat was de vraag niet, maar als terechtwijzing kon het tellen.

Verder onderstreepte Meyrem Almaci dat er niets aan de hand is, dat de samenwerking met “meneer Meeuws” na zijn “inschattingsfout” met Land Invest weer volgens plan verloopt en dat het om de inhoud moet gaan: “We worden juist aangevallen omdat we een volwaardig, positief alternatief bieden.” Groen gaat naar de verkiezingen met de slogan ‘Menselijker, eerlijker, gezonder’.

Anekdote

Ook Tom Meeuws liet via zijn woordvoerster weten dat er voor hem niets op te poken valt. “Iemand uit het publiek had een vraag gesteld over de visie op veiligheid van Samen en Tom wilde met een anekdote duidelijk maken dat sp.a en Groen perfect op één lijn zitten, dat er geen wig kan worden tussen gedreven.”

De discussie gaat terug tot de tijd dat Tom Meeuws als ambtenaar en directeur Integrale Veiligheid onder burgemeester Patrick Janssens de grondlegger was van het Antwerpse systeem van GAS-boetes. Daarmee wilde Meeuws vooral overlast aanpakken. Groen is altijd een koele minnaar geweest van GAS-boetes.