Herman van Veen speelt extra concert in Antwerpse Elisabethzaal

Herman van Veen: op 23 december te zien in de Elisabethzaal. Foto: Pim Ras

Zaterdag 23 december, 20u - Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Herman van Veen speelt extra concert in Antwerpse Elisabethzaal

Print
Herman van Veen voegt nog een extra concert toe aan de uitverkochte voorstellingenreeks die hem eerder dit jaar al naar Antwerpen voerde. Op zaterdag 23 december staat de Nederlandse woordkunstenaar op de bühne van de Antwerpse Koningin Elisabethzaal.

Na dertig voorstellingen in Vlaanderen - in het voorjaar - is van Veen nog lang niet aan het eind van zijn Latijn, al is de productie waarmee hij rondtoert behoorlijk fysiek. De Nederlander speelt gitaar, viool en vibrafoon, hij tokkelt op zijn piano, roffelt, drumt en gaat als een virtuoos tekeer op zijn kleine mondharmonica. Tussen de muziekjes door maakt hij tijd voor verhalen, grappen en gesproken literatuur waarmee hij de zaal avond na avond op de knieën dwingt. Zelden waren de meningen na zijn laatste doortocht zo unaniem: van Veen blijft topklasse.

In de Elisabethzaal krijgt het publiek van hetzelfde laken een pak. Ook zijn muzikale entourage is opnieuw van de partij: gitariste-zangeres Edith Leerkes, violiste Jannemien Cnossen, percussionist en vibrafoonspeler Yordi Petit en bassist Kees Dijkstra.

Praktisch

Tickets vanaf 30 euro. www.hermanvanveen.com

DOEN!