Verwoestende tornado heeft slechts enkele seconden nodig om magazijn met de grond gelijk te maken

Eind oktober sloeg een tornado verwoestend toe in de Amerikaanse staat South Carolina, met een windsnelheid van minstens 170 kilometer per uur. De wervelwind vernietigde alles dat zijn pad kruiste en stopte zelfs niet voor bouwwerken van staal en beton. Een magazijn leek wel van karton gemaakt toen het de volle kracht van de storm voelde en was in slechts enkele seconden herschapen tot een ruïne. Als bij wonder raakte niemand gewond.

pjv

De tornado trok het gebouw helemaal aan stukken en zorgde voor miljoenen dollars aan schade, maar spaarde miraculeus de beveiligingscamera, die de verwoesting wist te filmen. De wervelwind werd als een EF2 Tornado geclassificeerd, wat betekent dat het natuurverschijnsel windsnelheden tussen de 170 en 220 kilometer per uur haalde.

De werknemers die toen aan het werk waren, konden zich als bij wonder net uit de voeten maken toen de tornado genadeloos toesloeg. Volgens de lokale overheid tonen de beelden nogmaals hoe onvoorspelbaar wervelstormen kunnen zijn en ze drukken hun inwoners op het hart om te allen tijde alert te zijn tijdens dergelijk noodweer.