Koen Kennis in debat: “Maak gerust ook een hoffelijkheidstest voor automobilisten”

Print
Antwerpen -

Er is de voorbije maanden al heel wat inkt gevloeid over verkeersveiligheid in de stad Antwerpen. Gisterenavond debatteerden we in ons Kaffee van Antwerpen over de plaats van de auto in de stad. In de marge van dat gesprek brachten we Koen Kennis, Antwerps schepen van Mobiliteit en Stef Leroy van de Fietsersbond samen.

Koen Kennis was duidelijk: “Ik probeer zoveel mogelijk mensen te verleiden om andere vervoersmiddelen te gebruiken dan de auto, maar de doorstroming voor de auto blijft nodig.” De Fietsersbond verwacht meer van de schepen: “Er moet een keuze gemaakt worden, een keuze voor de fiets. Dit vooral door meer fietsstraten en fietspaden.” Al wou de Fietsersbond niet alleen negatief praten. “De stad doet een en ander voor de fiets, en als het goed is zeggen we het ook. Maar het mag sneller gaan om de leefbaarheid van de stad te redden.”

Kennis herhaalde dat hij vooral niemand wil wegpesten uit de stad. “Als je de auto wegpest, pest je die mensen ook weg, dat is niet de bedoeling.” Hij wil vooral meer hoffelijkheid en respect zien op straat.“Gazet van Antwerpen heeft nu een hoffelijkheidstest voor fietsers. Zet er gerust ook een voor automobilisten online.”


Lees meer over het Kaffee van Antwerpen