Ben jij een hoffelijke fietser? Doe de test op onze website

Jullie bezorgden ons meer dan 2.500 gevaarlijke verkeerssituaties: wij hebben de kaart aan schepen Kennis overhandigd

Print
Antwerpen -

Koen Kennis, Antwerps schepen van Mobiliteit (N-VA), kreeg vrijdagavond een lijst met alle gevaarlijke verkeerssituaties voor fietsers in de stad overhandigd. Het waren de zwarte punten die door de lezers van uw krant ingestuurd werden, zo’n 2.500 meldingen in totaal.

Na de drie dodelijke fietsongevallen in oktober riep uw krant de Antwerpenaars op om gevaarlijke punten voor fietsers te melden. In totaal ontvingen we zo’n 2500 meldingen. Antwerps schepen van Mobiliteit (N-VA) toonde als snel veel interesse in de erg lange lijst en in het Kaffee van Antwerpen in het Zuiderspershuis kreeg hij alle meldingen officieel overhandigd, verzameld op één grote stadskaart. Ook Stef Leroy van de Fietsersbond kreeg de kaart.

Bekijk hier onze online kaart nog eens

Beide heren hebben duidelijk aangegeven alle meldingen grondig te bekijken. “Het is zeer interessant om na te gaan in welke mate we de ingestuurde meldingen kennen, in hoeverre we bepaalde situaties vandaag al aanpakken en welke situaties en verzuchtingen er daarnaast nog zijn”, zegt Kennis. “Het is niet overal eenvoudig om meteen in te grijpen, maar stap voor stap werken we eraan. Het was onze ambitie om deze legislatuur honderd onveilige situaties aan te pakken. We zitten nu al aan 97.”

Hoffelijke fietsers

Samen met de meldingen kwamen ook veel klachten binnen over het gedrag van sommige fietsers in het verkeer. In het Kaffee van Antwerpen testte schepen Kennis en Stef Leroy zelf hoe hoffelijk ze zijn als fietser. Uw krant ontwikkelde namelijk, in samenwerking met de Fietsersbond, een hoffelijkheidstest voor fietsers. Daarvoor waren er 10.000 Fietsbewijzen voorzien, die vrijdag in een mum van tijd de deur uit waren.

Wil jij te weten komen hoe hoffelijk je fietst? Bereken je score dan op gva.be/hoffelijkfietsen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio