Karen Damen onder vuur voor ‘spoorlopen’

Foto: @karendamen

Karen Damen onder vuur voor ‘spoorlopen’

Print

Bij Infrabel zijn ze geen fan van de eerste solosingle ‘Een ander spoor’ van Karen Damen. Niet door het nummer, maar wel om de coverfoto waarop de zangeres paradeert over een spoorweg.

Op de foto is te zien hoe Karen over een treinspoor loopt, de singel heet dan ook “Een Ander Spoor”. Op sociale media kreegt ze echter de wind van voren. “U geeft ongewild een verkeerd signaal met deze foto! #rolmodel #spoorlopen”, tweette David De Scheemaecker, een veiligheidschef bij Securail.

“Karen, neem die foto weg. Spoorlopen is verboden en zeer dom”, schreef een treinbestuurder. Ook de ludieke facebookaccount van de “stationschef NMBS” tikte haar op de vingers: “Hoor ik daar het nieuwe nummer van Karen Damen of het geluid van een naderende trein die ondanks een noodrem niet tijdig kan stoppen en me dood rijdt?”

Kort daarna reageerde Damen op Instagram. “Even voor alle duidelijkheid: Deze foto is genomen op een verlaten spoor dat niet meer in gebruik is. Spoorlopen is levensgevaarlijk en wettelijk verboden. Alsjeblief, wees verstandig”, klinkt het.

MEEST RECENT