Pommeline onthult “gênante tattoo” in ‘De Slimste Mens’

Foto: VIER

Pommeline onthult “gênante tattoo” in ‘De Slimste Mens’

Print

Xavier Taveirne moest woensdag na zes afleveringen afscheid nemen van de oranje zeteltjes. In de laatste ‘gewone’ aflevering voor de finaleweek was het de beurt aan de beste burgemeester ter wereld: Bart Somers neemt het op tegen actrice Joke Emmers en politicus Sammy Mahdi.

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Bart Somers (53) is intussen al 16 jaar burgemeester van centrumstad Mechelen. In februari dit jaar werd hij bekroond met de ‘World Mayor Price 2016’, tot beste burgemeester ter wereld. “Ik denk dat we met onze stad wat opgevallen zijn internationaal”, zegt hij daarover. “Een jury in Londen heeft daarover beslist en de vorige steden waren Kaapstad, Mexico City, Vancouver. Het was hoog tijd dat Mechelen daarbij stond.”

Pommeline onthult “gênante tattoo” in ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER

Wie zetelden in de jury?

Marc-Marie Huijbregts en Karen Damen zetelen in de jury. Karen Damen verklapte vorige keer dat ze de grootste moeite heeft om haar administratie op orde te houden en facturen op tijd te betalen. “Ik had dat echt niet mogen zeggen”, moet ze daarover kwijt. “Ik heb daar echt voor onder mijn voeten gekregen van mijn man. Maar ik heb ook echt reacties gekregen van mensen die mij willen helpen, mensen die mijn administratie op zich willen nemen. Dus ik ga eruit geraken.”

Pommeline onthult “gênante tattoo” in ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER

Wat waren de leukste bekentenissen?

Bart: “Ooit heeft iemand me om 5 uur ’s nachts wakkergebeld om te reclameren dat er lawaai was in zijn buurt en hij vond dat ik daar iets moest aan doen. Ik heb die twee dagen later om 5 uur ’s ochtends teruggebeld om te zeggen dat het opgelost was.”

Sammy: “Vorige week zat ik op een feestje en daar waren toevallig drie meisjes aanwezig. Twee meisjes hadden het andere meisje gezegd ‘Durft gij die gast van de CD&V niet te muilen?’. Ze hebben mij dat achteraf verteld. We hebben niet gemuild, maar ik heb ze wel uitgenodigd en ze zitten vanavond in het publiek.”

Marc-Marie: “Ik wilde eens nog snel naar het toilet gaan voor het douchen. Ik was naakt en toen ik klaar was en de klink naar beneden duwde, brak die af. Dus ik zat daar, naakt, en dan ben ik ‘Help’ beginnen roepen. Toen hoorde ik heel ver boven de bovenbuurman en riep ik ‘Ik zit vast!’. Omdat hij geen sleutel had, moest ik vervolgens het telefoonnummer van mijn zus roepen. Omdat ik niet naakt wou zijn als mijn zus me samen met de buurman kwam bevrijden, heb ik toen een broekje gemaakt van de plasticverpakking van wc-rollen.”

Wat was het schattigste moment?

Het hondje van Sammy was er natuurlijk ook weer bij. Een vaste waarde tijdens ‘De Slimste Mens’ ondertussen. Ze krijgt een droge mond van al dat gequiz. “Even een slokje water en dan gaan we verder”, blafte Pamuk Erik toe. Wat een diva, maar o zo schattig.

Wie stelde de leukste vraag?

Pommeline onthult dat ze in de loop der jaren al veel tattoos heeft laten zetten. Er is er echter maar eentje waar ze echt spijt van heeft: ze had de tatoeëerder gevraagd om een schattig aapje te tekenen, maar dat liep helemaal mis.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Met 350 punten op de teller is Sammy Mahdi vandaag ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Joke volgt met 298 seconden, Bart staat laatst met 256 seconden.

Pommeline onthult “gênante tattoo” in ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER

Hoe verliep de finale?

Joke Emmers gaat als een speer: ze vuurt de antwoorden in sneltempo af en algauw is Barts secondetotaal geslonken tot 32. Joke heeft op dat moment nog 95 seconden over, dus Bart kan haar in principe naar huis spelen. Op de vraag “Wat zijn de grootste vijf bedrijven ter wereld?” kan hij alleen Google uitbrengen. Joke vult aan en speelt de beste burgemeester naar huis.

Wie zien we maandag?

Maandag keert Linde Merckpoel terug in de eerste aflevering van de finaleweek. Zij hield het vier afleveringen uit.

Pommeline onthult “gênante tattoo” in ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER
Nu in het nieuws