Beklaagde komt weg met opschorting

Vrouw belt 50 keer 100

Print
Lier -

Een vrouw van 59 uit Lier, die in een tijdspanne van drie maanden meer dan vijftig keer nodeloos naar politie en de hulpdienst 100 heeft gebeld, krijgt van de rechter een opschorting van drie jaar.

De opschorting geldt voor drie jaar met als bijzonderste voorwaarde dat de vrouw zich moet laten begeleiden om van haar drankprobleem af te geraken. Omdat de vrouw zich daarmee akkoord verklaarde, wou de rechter haar deze gunst verlenen.

Erwine B. werd er door parketmagistraat Peter Peereboom van beticht, zonder aanleiding, onnodig veel de hulpdiensten te hebben gebeld en daardoor voor heel wat overlast te hebben gezorgd. “In totaal heeft beklaagde in de periode tussen 22 december 2016 en 30 maart 2017 maar liefst 53 keer naar de politie van Lier of de hulplijn 100 gebeld. In de meeste gevallen bleef het zelfs stil aan de andere kant van de lijn, maar dit gedrag zorgde bij de mensen die moeten instaan voor dringende hulpverleningen voor veel overlast en onnodig uitrukken.”

Vijftien keer op één dag

“Op 22 december vorig jaar belde de beklaagde zelfs vijftien keer. De oorzaak van haar gedrag is te zoeken in het gebruik van zware medicatie, waaronder morfine, en dat in combinatie met alcohol”, zei Peereboom.

Volgens haar advocate zijn de feiten gebeurd in een periode waarin de vrouw zeer diep zat en door haar toenmalige geneesheer foute medicatie kreeg voorgeschreven. Ondertussen drinkt B. niet meer, is ze hulp bij een andere dokter gaan zoeken en wordt ze bijgestaan door een mantelzorger. De rechter toonde begrip en geeft haar nog een tweede kans om aan haar drankprobleem te werken.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio