STANDPUNT. Stop met talmen over uitbreiding van de haven

Print
STANDPUNT. Stop met talmen over uitbreiding van de haven

Foto: BELGA

De grote internationale rederijen in Antwerpen lanceren vandaag in uw krant een opmerkelijke oproep aan de Vlaamse regering om de haven uit te breiden met het Saeftinghedok. Dat is een dok met een lengte van 1,7 kilometer op de Schelde-Linkeroever, waar schepen hun containers kunnen laden en lossen. Het dok is volgens de grote scheepvaartbedrijven nodig omdat er steeds meer handel is tussen Antwerpen en de rest van de wereld. Over enkele jaren zit de huidige infrastructuur stampvol, waardoor de haven dus moet worden uitgebreid.

Dat die uitbreiding er moet komen, is al jarenlang evident. Meer zelfs: als de uitbreiding er níét komt, dreigen ook veel bestaande jobs verloren te gaan. De internationale hoofdkwartieren van de grootste rederijen zullen hun uitbreiding dan in andere havens moeten zoeken, hun nieuwste installaties ginds neerpoten en het grootste deel van hun investeringen buiten Antwerpen doen.

Een andere vraag is of de uitbreiding van de haven er moet komen in de vorm van het Saeftinghedok. De Vlaamse regering wil daar vandaag niet op antwoorden, omdat ze nog zeven alternatieven bestudeert. Is het niet belachelijk dat de regering daar nog steeds niet uit is? De grootste bonzen binnen de Antwerpse haven én verschillende topeconomen zeggen al jaren dat het Saeftinghedok de enige goede uitbreiding van de Antwerpse haven is, omdat alleen daar voldoende capaciteit op één plaats samenkomt en omdat het voor de sluizen ligt. Schepen moeten er dus niet in de file staan. Het Saeftinghedok moet er komen: het is zinloos om extra stukken haven aan te leggen op plaatsen waar niemand een vestiging wil openen.

De échte kern van de zaak is de mobiliteit. Als de haven al jaren zegt dat ze wil uitbreiden, waarom is er dan nog steeds geen uitgekiend mobiliteitsplan dat moet voorkomen dat de files in Antwerpen nog langer worden? Toegegeven: gisteravond kondigde het Havenbedrijf aan dat het 1,4 miljoen euro zal investeren in zeven projecten die vrachtwagens van de weg halen. Dat is interessant, maar peanuts in vergelijking met wat nodig is.

Een voorbeeld: een van de projecten houdt in dat terminal­uitbater DP World haar goederenvervoer per spoor zal uitbreiden, zodat het tegen 2020 tien procent van de goederen per spoor verplaatst. Tien! De rest van het transport gebeurt nog steeds te veel met vrachtwagens. Op deze manier levert een grotere haven meer extra files dan extra jobs op.

Met het uitblijven van een gedetailleerd mobiliteitsplan bekwaamt de haven zich in de nationale sport van België: talmen. We talmen met de beslissing over de bouw van een nieuw voetbalstadion, over de aanleg van Oosterweel, over de bouw van het winkelcomplex Uplace en over de uitbreiding van de haven. De Europese voetbalbond heeft het Belgische getreuzel gisteren afgestraft. Er komen op het EK 2020 geen wedstrijden in Brussel. Hopelijk verliezen we met ons getreuzel ook de gratie van de grootste internationale bedrijven niet.