Uw krant en Fietsersbond lanceren online test

Test of jij een hoffelijke fietser bent en win dit gratis fietsplaatje!

Print

Hoe hoffelijk ben jij als fietser? Je kunt het nu zelf ontdekken via de online test die Gazet van Antwerpen lanceert in samenwerking met de Fietsersbond. Wie slaagt, krijgt een fietsplaatje met de tekst ‘Liever niet het vijfde wiel aan jouw wagen. Ik let op. Jij ook?’

DOE HIER DE TEST

Na de drie dodelijke fietsongevallen in oktober riep uw krant de Antwerpenaars op om ons de gevaarlijke punten voor fietsers te melden. Meer dan tweeduizend meldingen ontvingen we. Maar er kwamen ook veel klachten binnen over het gedrag van sommige fietsers in het verkeer. Fietsers die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels of zich asociaal gedragen tegenover andere weggebruikers. De overtreders zeggen voor zichzelf een goede reden te hebben, maar staan er onvoldoende bij stil dat ze anderen ergeren of zelfs in gevaar brengen.

Fietsbewijs

Wie als fietser wil tonen dat hij of zij zich wel voorbeeldig gedraagt in het verkeer, kan dit nu ook bewijzen. Uw krant ging daarvoor samenzitten met de Fietsersbond en het resultaat is de hoffelijkheidstest voor fietsers.

In de test krijg je tien situaties voorgeschoteld met de vraag hoe je daar als fietser het hoffelijkst op reageert. Wie in deze test slaagt, krijgt van ons een Fiets­bewijs: een kleurrijk plaatje dat je aan jouw fiets kunt bevestigen. Zo fiets je trots én hoffelijk door de Antwerpse straten.

DOE HIER DE TEST

Test of jij een hoffelijke fietser bent en win dit gratis fietsplaatje!
Wie hoffelijk is, krijgt dit Fietsbewijs cadeau. Foto: Kris Hossey
MEEST RECENT