Open Vld wil eerherstel monumenten

“We moeten weer volop gaan investeren”

Print
Lier -

Open Vld wil dat er tijdens de volgende bestuursperiode meer geld gaat naar het restaureren van allerlei monumenten.

“In het begin van deze legislatuur hebben we ervoor gekozen om de budgetten voor het restaureren van monumenten even op een lager pitje te zetten. Nu moeten we echter weer voluit gaan voor planmatig investeren, al dan niet samen met privépersonen of organisaties. Indien we dit niet doen, dreigt een scenario waarbij gebouwen te zeer verloederen, de kosten groter worden en zich opstapelen”, stelt lijsttrekker Marleen Vanderpoorten.

“Als OCMW-voorzitter denk ik hierbij in de eerste plaats aan het begijnhof en het Heilige Geestgebouw. Voor volgend jaar hebben we alvast geld voorzien voor het hervatten van de restauratie van de Sint-Gummaruskerk”.

“We maakten ook geld vrij voor een vooronderzoek naar de mogelijkheden van de verkoop en bestemming van het Vleeshuis, het Schaeckbert, het Timmermans-Opsomerhuis en het Heilige Geestgebouw. We willen deze gebouwen niet per se verkopen, maar bij een interessant bod blijft dit een te verkiezen piste.”

Oog voor verenigingen

“Tegelijkertijd moeten we ook oog hebben voor de behoeften van verenigingen actief in onze stad. Zo zoeken tal van verenigingen en het volwassenenonderwijs al jaren naar een geschikt onderkomen. Twee belangrijke verstrekkers van volwassenenonderwijs, het Centrum voor Basiseducatie en het Centrum voor Volwassenenonderwijs, geven vandaag les in de Kluis en in het Schaeckbert. De dag dat deze gebouwen verlaten moeten worden, moeten zij naadloos kunnen overstappen naar andere leslokalen. De dwarsvleugel van het zwartzustersklooster in de Kloosterstraat is daar uitermate geschikt voor. In het schepencollege bestaat hierover een akkoord, maar de uitvoering moet dringend geactiveerd worden.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio