Negen verdachten van aanval op supportersbus vrij onder voorwaarden

Print
Negen verdachten van aanval op supportersbus vrij onder voorwaarden

Foto: rr

Mortsel -

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft negen Antwerp-hooligans, die betrokken waren bij de aanval op een supportersbus van Beerschot Wilrijk, vrijgelaten onder voorwaarden. Dat is vernomen bij het Antwerpse parket-generaal.

De raadkamer wilde eind november al twee van hen vrijlaten onder voorwaarden en de zeven anderen naar huis sturen met een enkelband, maar het parket ging daartegen in beroep. De KI heeft nu beslist dat ze allemaal worden vrijgelaten, mits naleving van voorwaarden.

De bus met supporters van Beerschot Wilrijk was op 13 augustus op de terugweg van een uitwedstrijd in Lier. Antwerp-hooligans stonden de fans op te wachten op het Gemeenteplein van Mortsel en bekogelden de bus met stenen. Vervolgens kwam het tot een confrontatie met een aantal inzittenden.

De politie pakte de voorbije maanden vijftien tot twintig Antwerp-supporters op. Een aantal mocht na verhoor weer naar huis, al dan niet met een enkelband. Een tiental verdachten zat nog in de cel, maar de meesten zijn nu dus vrijgelaten onder voorwaarden.

MEER VOETBALNIEUWS