Man in kritieke toestand op straat in Deurne, familie zoekt getuigen

Print

Aan dit kruispunt werd de zwaargewonde man gevonden. Rechts: Slachtoffer Kazimierz Olech . Foto: pdr, rr

Deurne -

De familie van de 65-jarige Kazimierz Olech zoekt getuigen. Ze wil weten wat er met de man gebeurde voor hij zwaargewond in de Ter Rivierenlaan gevonden werd.

Sinds dinsdagavond ligt de 65-jarige Antwerpenaar Kazimierz Olech in kritieke toestand in het ziekenhuis. “Hij liep verschillende schedelbreuken op”, vertelt zijn schoonzoon Artur Flis. De familie vraagt zich sindsdien af hoe de man aan zijn verwondingen komt. “Kazimierz werd dinsdagavond rond 17.30u op de Ter Rivierenlaan gevonden door een voorbijganger”, vertelt Flis. “Volgens de dokters is het onmogelijk dat zijn verwondingen veroorzaakt werden door een gewone val.” En dus wil de familie weten wat er wel met Olech gebeurde.

“Drie opties”

De familie van de man denkt dat er drie mogelijke antwoorden zijn op de vraag wat er met hem gebeurd is. “Werd hij aangevallen op straat? Of reed iemand hem aan en pleegde die vervolgens vluchtmisdrijf?”, vraagt Flis zich af. Een derde optie is volgens de familie dat Kazimierz elders gewond raakte en daar achtergelaten werd. “Hij werkte in het zwart als klusjesman”, aldus Flis. “Misschien is hij elders vanop een grotere hoogte gevallen en werd hij hier achtergelaten.”

De familie is er van overtuigd dat toch iemand iets gezien moet hebben in de omgeving van het kruispunt van de Ter Rivierenlaan en de Paulus Beyestraat. “Kazimierz kunnen we nu niet helpen, hij blijft nog enkele dagen in een kunstmatige coma”, zegt Flis. “Maar we kunnen er wel alles aan doen om te proberen te helpen de verantwoordelijken te pakken.”

Buurtonderzoek

De familie ging zelf rond in de buurt en kreeg zo al enkele nuttige tips. Volgens Flis kwam ook de politie al langs in de omgeving van de Ter Rivierenlaan.

De politie onderzoekt wat er gebeurde. “We houden alle pistes open, ook die van een ongeval”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. De afgelopen dagen werden al verhoren gedaan en deed de politie ook een buurtonderzoek.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio