© BANA&CO

Zo weet je zeker dat je kind de juiste schoenmaat draagt

Maar liefst de helft van alle kinderen draagt te grote of te kleine schoenen. Tijd om nieuwe schoenen te kopen voor je kind? Met deze tips kies je altijd de juiste schoenmaat!

cityfashion

De voetjes correct meten

Een vinger in de hiel van de schoen steken of drukken op de teen is niet genoeg als je echt de juiste schoenmaat van je kind wil vinden. Om de juiste schoenmaat te bepalen, moet je de lengte van de voet correct meten.

Zet daarvoor de voet van je oogappel (zonder schoen of sok) op een stuk papier. Teken vervolgens de omtrek van de voet af en meet daarna de afstand tussen het 'hoogste' puntje van de grote teen en de hiel. Meet altijd in millimeters, dat werkt een stuk nauwkeuriger.

De schoen zélf meten

De lengte van het voetje correct afgemeten? Tel er dan nu 12 millimeter bij. Kindervoetjes hebben extra ruimte nodig om comfortabel te kunnen lopen, springen, klimmen…kortom, kind te zijn. Meet altijd de binnenkant van de schoen op in millimeters.

Meestal heb je wel een idee van de schoenmaat van je kind, maar verschillende modellen of materialen kunnen afbreuk doen aan die 12 millimeter extra. Een extra speling van zo’n 5 millimeter is geen probleem. Daar zullen ze snel genoeg ingroeien!

Tip: niet enkel de juiste maat is belangrijk. De pasvorm, materiaalkeuze, sluitingen spelen eveneens een belangrijke rol. Laat je daarom zo goed mogelijk adviseren in de winkel om zeker te zijn dat de schoen perfect past.

Nog meer stevige kinderschoenen? Die vind je hier.