Mannen gooien drugs uit raam bij politiecontrole op A12

Archiefbeeld A12. Foto: JHS

Mannen gooien drugs uit raam bij politiecontrole op A12

Print

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn donderdag twee mannen verschenen die beschuldigd worden van drugshandel. De twee wierpen een witte substantie uit het autoraam toen ze op de A12 in de file van een politiecontrole belandden. Uit onderzoek bleek dat ze de drugs ook verkochten. Er werd drie en twee jaar cel gevorderd.

De wagen waarin de twee zich verplaatsten zou zowat dagelijks van Klein-Brabant naar Brussel zijn gereden via de A12. Tijdens een politiecontrole viel hij op omdat een witte substantie uit het raam werd gegooid. De inzittenden hadden nog één grote brok cocaïne en 39 aparte kleine brokjes coke op zak en zo’n 3.500 euro cash geld. De speurders deden huiszoekingen bij de twee en contacteerden enkele mensen wiens contactgegevens in de gsm van één van hen werden aangetroffen. Een 25-tal afnemers gaf toe de mannen te kennen als cocaïnedealer.

Bij een eerste verhoor ontkenden de verdachten alles. Later gaf één man toe dagelijks 7 pakketjes per dag te verkopen. De andere beklaagde zou enkel meerijden en nooit zelf verkocht hebben, al was hij soms wel aanwezig bij een deal. De verkoopperiode werd door het Openbaar Ministerie berekend van mei 2015 tot eind januari 2017, toen ze werden opgepakt. Dit gaat gepaard met een wederrechtelijk vermogen van bijna 94.000 euro.

De verdediging van eerste beklaagde vroeg mildheid van de rechtbank. “Hij is slechts 22 jaar en wil nog een tweede kans om iets van zijn leven te maken”, zei meester Johan Platteau. “Mijn cliënt ontkent elke vorm van dealen, hij was enkel aanwezig en ging achteraf eens goed eten met zijn vriend die dan trakteerde, meer voordeel heeft hij hier niet uitgehaald”, zei meester Fatna El Maslouhi.

Het parket vorderde 3 jaar effectief en 18.000 euro boete voor de eerste en 2 jaar effectief en 12.000 euro voor de tweede beklaagde.

MEEST RECENT