Stad gaat waardevolle bomen koesteren

Print
Herentals -

De olm (of iep) die bij de ingang van het stadspark aan de Nieuwstraat staat, krijgt eindelijk bescherming. Groen vraagt dat al lang, de stad gaat nu op die vraag in.

Meteen trekken we ook een budget uit voor een boomchirurg om andere waardevolle bomen in Herentals te onderzoeken en te behandelen”, zegt schepen van Leefmilieu Mien Van Olmen -what’s in a name- (CD&V).

Op 18 december zal een boomchirurg de olm, die als een van de weinig in Vlaanderen de gevreesde olmenziekte overleefde, onderzoeken. Ook de wortels krijgen aandacht. De vraag daarvoor kwam van Lieve Snauwaert (Groen), maar de stad breidt het bomenonderzoek uit. “We hebben een budget van 4.000 euro ”, zegt schepen Van Olmen. Ook de alleenstaande boom in de Wolstraat en de bomen in de Koeterstraat en de Molenvest worden onderzocht. In samenwerking met regionaal Landschap worden ook de lanen naar kasteel de Ghellinck, in de Kruisstraat en in het Keiningebos in Noorderwijk gekeurd.

De verwaarloosde bomen in het meer dan 100-jaar oude arboretum aan het park Le Paige kregen al een inspectie en werden onder handen genomen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio