Ontspoorde tram op Linkeroever staat weer op de rails

Print
Linkeroever / Antwerpen -

Door een ontspoorde tram en een spankabelbreuk was er donderdagmiddag op Linkeroever enkele uren geen tramverkeer mogelijk van Linkeroever naar Melsele. Omstreeks 14 uur werd de tram weer op de rails gekregen en kon hij weer naar de standplaats rijden. Er kunnen nog wel vervolgvertragingen zijn.

De bewuste tram kwam van Zwijndrecht en wilde terugdraaien aan de keerlus over de brug op Linkeroever. Om een nog onbekende reden versprong een wissel, waardoor het achterste deel van de tram volledig uit de sporen ging. Het achterstel knalde vervolgens tegen een paal aan, waardoor er een ruit barstte. De tram was leeg en er vielen dus geen gewonden. De tram werd rond 14 uur door de herstellers weer op de rails gehesen en werd vervolgens naar de standplaats gereden voor herstelling. Het tramverkeer kan hervatten, maar er kunnen nog wel vervolgvertragingen optreden.

Door het ongeval reden er een tijdlang geen trams tussen P+R Linkeroever en de P+R Melsele. Vervoersmaatschappij De Lijn zette pendelbussen.

 

 

Video: BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio