© JHS

In- en uitrit parking Scheldekaaien verplaatst voor werken Sint-Andries en Zuid

Door werken wordt vanaf donderdag 7 december de parking op de Cockerillkaai/Sint-Michielskaai (met in- en uitrit ter hoogte van de Scheldestraat) verplaatst naar een uitgebreide parking met oprijhelling ter hoogte van de Fortuinstraat. Die nieuwe parking is goed voor 1.000 parkeerplaatsen.

inke

De werken voor de heraanleg van het openbaar domein van de Scheldekaaien en de nieuwe waterkering in het deelgebied Sint-Andries en Zuid zijn afgelopen zomer gestart. De eerste fase van de werken is intussen afgerond.

Hangar 13 op de Ledeganckkaai en hangar 15 op de Cockerillkaai zijn inmiddels afgebroken. Hangar 19 op de Plantinkaai werd ontmanteld en wordt gerecupereerd voor Spoor Oost en de Gedempte Zuiderdokken. De kaaizone tussen de Goedehoopstraat en de Namenstraat is voortaan volledig afgesloten als werfzone. De rijweg blijft gewoon open.

De parking op de Cockerillkaai/Sint-Michielskaai met inrit ter hoogte van de Scheldestraat werd verplaatst naar een uitgebreide parking met oprijhelling ter hoogte van de Fortuinstraat. De parking tussen de Goedehoopstraat en de Kromme-Elleboogstraat is uitgebreid met extra parkeerplaatsen zodat er vanaf 7 december zo’n 1.000 parkeerplaatsen ter beschikking zijn.

Om de in- en uitrit van de parking te bereiken, worden verkeerslichten geplaatst zodat het op- en afrijden aan de parking vlot kan verlopen.

Park met dijk

In de tweede fase volgt de aanleg van een park met een dijk, een speeltuin en een was- en overslagplaats voor veegwagens ter hoogte van de Namenstraat. Er komt een stedelijk plein ter hoogte van de Zuidersluis en een hondenloopzone. Ook het havenhekwerk tussen de Goedehoopstraat en de Namenstraat wordt gerestaureerd.

Momenteel zijn ook de stabilisatiewerken van de historische kaaimuur volop bezig. In september 2018 zijn deze werken vermoedelijk afgerond.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio