Dit zijn de 5 cultuur- en uitgaanstips voor december van Jens Dendoncker

Print
Dit zijn de 5 cultuur- en uitgaanstips voor december van Jens Dendoncker

Foto: Jens Dendoncker

Jens Dendoncker was de laatste maanden niet weg te denken uit het Vlaamse tv-landschap. Naast het presenteren van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ deed hij dit seizoen mee aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ waar hij met zijn aimabele karakter en hoog knuffelbeergehalte het hart veroverde van menig Vlaming. Voor evenementenwebsite FindOut was dit de ideale moment om eens samen te zitten met deze in West Vlaanderen geboren Antwerpenaar om te spreken over zijn favoriete Antwerpse evenementen voor deze maand: collega’s, Indiefolk, horror en nieuwjaarsfeestjes!

Dit zijn de 5 cultuur- en uitgaanstips voor december van Jens Dendoncker
Foto: ID/ photo agency

1. Van Peel overleeft 2017

Binnenkort stelt stand-up comedian Michael Van Peel (39) zijn negende eindejaarsconferentie voor. Naar jaarlijkse gewoonte kijkt hij terug op het voorbije jaar met zijn unieke, absurde bril op. ‘Amerika wordt geleid door een kwaaie cavia op een oranje leren zetel. Terreur teistert het oude continent. Maar dat kan de Belgen niet meer deren. Angst is even banaal geworden als files, staatshervormingen en graaiende politici. Wie maalt er nog om? Tijd voor een feestje!’

Jens Dendoncker is alvast onder de indruk van deze collega. “Michael Van Peel is echt een geweldige man. Een die ieder jaar weer een fenomenale actualiteitsgebonden show in mekaar stampt. Ieder jaar weer hij zich opnieuw uit te vinden!”

Praktisch: Arenbergschouwburg, Antwerpen, dinsdag 19 december, 20u. Lees meer op Findout.be

Dit zijn de 5 cultuur- en uitgaanstips voor december van Jens Dendoncker
Foto: RR

2. Tale Of Us at Café d’Anvers

Tale of Us is ondertussen een iconisch technoduo geworden. De donkere elektronische muziek neemt je via Minimal en Trance invloeden mee op een muzikale reis die telkens eindigt in een collectieve extase. Wie voor herkenbare liedjes gaat, komt hier bedrogen uit. Tale Of Us geeft elke set weer een ander deeltje van zichzelf bloot.

Jens Dendoncker: “Alhoewel ze 2 dagen voor nieuwjaar optreden, zal ik de verleiding waarschijnlijk niet kunnen weerstaan om toch te gaan! Ik kan echt genieten van die rauwe Berlijnse technobeats.”

Praktisch: Café d’Anvers, Verversrui, Antwerpen. Vrijdag 29 december, 23u. Lees meer op Findout.be

Dit zijn de 5 cultuur- en uitgaanstips voor december van Jens Dendoncker
Foto: RR

3. Autumn Falls: Cloud Nothings + The Hotelier | Trix

Autumn Falls begint hoe langer hoe meer een begrip te worden in de Belgische muziekwereld. Dit festival, dat plaatsvindt doorheen de hele herfst, had voor de editie van dit jaar al heel wat moois klaarstaan – denk aan King Krule, Father John Misty, Wolf Parade, Kevin Morby en Hundred Waters – en voegde daar nog een hele reeks nieuwe namen aan toe.

Jens Dendoncker: “De avond met Cloud Nothings en The Hotelier op 6 december in TRIX springt veruit het meest in het oog. ‘Cloud Nothings en The Hotelier zijn een mooie mix tussen het klassieke rockgenre en heerlijke Indie.”

Praktisch: Trix, Noordersingel, Borgerhout. Woensdag 6 december 2017, 19.30u. Lees meer op Findout.be

Dit zijn de 5 cultuur- en uitgaanstips voor december van Jens Dendoncker
Foto: if

4. Poquelin II

“Ik wil me met de belachelijke trekjes van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal aangenaam verbeelden”, aldus Molière. Reden genoeg voor een ploeg rasacteurs om opnieuw in Molières werk te grasduinen en er een nieuwe voorstelling mee te maken. Eerder maakte het spelerscollectief al het succesvolle Poquelin (2004), een voorstelling gebaseerd op een aantal stukken van Molière. De voorstellingen waren een succes en Poquelin II werd geboren!

Jens Dendoncker: “Poquelin II is een zeer goede herwerking van een stuk van Molière, gespeeld door stuk voor stuk topacteurs. Mij zul je alvast zeker in het publiek vinden!”

Praktisch: Bourlaschouwburg, Antwerpen, wo 20 december, 20u. Lees meer op Findout.be

Dit zijn de 5 cultuur- en uitgaanstips voor december van Jens Dendoncker
Nina Kraviz. Foto: RR

5. Ampere NYE with Nina Kraviz and friends

Nieuwjaar is een speciale gelegenheid. Met meer dan 50 feestjes enkel in ‘t stad, is kiezen waar je het nieuwe jaar viert geen sinecure. Vaak is het een onderhandelen tussen vrienden en vriendengroepen en geraak je steevast iemand kwijt gedurende de avond. Ook voor Jens was de keuze voor oudejaarsnacht niet eenvoudig. “Tot ik zag dat Nina Kraviz naar Ampère kwam en hierna was de keuze snel gemaakt. Deze voormalige Russische tandarts is een van mijn favoriete dj’s. tijd om de beentjes nog eens te strekken!”

Praktisch: Ampere, Simonsstraat, Antwerpen, zondag 31 december, 22u. Lees meer op Findout.be

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN