Nooit eerder was een regenboog zo lang te zien: “Geschenk van de hemel”

Print

Nooit eerder was een regenboog zo lang te zien: “Geschenk uit de hemel” Video: Reuters

In Taiwan zou sinds kort de langste regenboog ooit te zien zijn geweest. Dat stelt een professor van een lokale universiteit in de hoofdstad Taipei. Volgens de man was de regenboog op afgelopen donderdag maar liefst 8 uur en 58 minuten te zien.

Nooit eerder was een regenboog zo lang te zien: “Geschenk van de hemel”
Foto: Reuters

Chou wilde samen met zijn collega Liu Ching-huang van de Chinese Culture University er alles aan doen om zo veel mogelijk materiaal over de regenboog te verzamelen. Daarom besloot de professor om ook zijn leerlingen in te schakelen. Hij liet ze vanuit elke mogelijke hoek foto’s nemen.

“Bijzonder opgewonden”

“Het was ongelofelijk”, vertelde de professor aan BBC. “Het voelde aan als een geschenk van de hemel. Het is erg zeldzaam. Toen we wisten dat we het voormalige record hadden gebroken, was het erg moeilijk om tijdens de lunch te blijven zitten. Ik was bijzonder opgewonden.”

De professoren hebben tijdens de negen uur durende periode vier verschillende regenbogen kunnen aanschouwen. Op een bepaald moment konden ze het viertal zelfs in één beeld fotograferen. Het recordbrekende verschijnsel komt bovendien niet als een complete verrassing. Amper een dag voordien werd al een regenboog in de buurt van de campus opgemerkt die al iets langer dan zes uur te zien was.

Nooit eerder was een regenboog zo lang te zien: “Geschenk van de hemel”
Foto: Reuters

Sheffield

Chou heeft alvast grote plannen met de regenboog. Zo wil hij Guinness World Records contacteren om het verschijnsel in de gelijknamige boek te laten publiceren. Aan de duur zouden ze daar in ieder geval niet mogen twijfelen: het vorige record staat op zes uur met een regenboog in Sheffield.

“We hebben de in ons departement alleen al 10.000 foto’s genomen. Als je die optelt bij de vele andere afbeeldingen van buurtbewoners, ben ik ervan overtuigd dat we aan Guinness kunnen bewijzen dat de regenboog daadwerkelijk negen uur te zien was”, meende Chou.

MEEST RECENT