Antwerps burgerrestaurant legt de boeken neer

Print
Antwerpen -

Burgers & Booze, het hamburgerrestaurant in de Leopold De Waelstraat in Antwerpen, is failliet. Er is een curator aangesteld die op zoek is naar een overnemer.

In oktober 2014 opende Burgers & Booze, in de Leopold De Waelstraat, met een stunt: een gitzwarte hamburger. Uitbater Kiarash Nabavieh, die nog steeds aan de slag is als piloot, wilde de culinaire ervaringen die hij in het buitenland had opgedaan, naar Antwerpen brengen.

Frank & Brut

Het concept van Burgers & Booze - eigenzinnige hamburgers en verrassende cocktails - sloeg aan en in 2015 opende Nabavieh, met roots in Iran, aan de Ernest Van Dijckkaai een tweede zaak: Frank & Brut. Opnieuw een opvallend concept, waar hotdogs en champagne centraal stonden.

Aan beide avonturen is nu een eind gekomen. Nadat eerder Frank & Brut de boeken moest neerleggen, is ook Burgers & Booze gesloten. De zaak is al een tweetal weken niet meer open. Vier werknemers werden door de curator ontslagen.

Burgers & Booze en Frank & Brut vallen onder de holding NA² nv, die blijft voortbestaan. Onder andere wegens een aantal leningen die niet tijdig konden worden terugbetaald, moeten de vennootschappen onder de holding noodgedwongen de boeken neerleggen. De curator is nu op zoek naar een overnemer voor Burgers & Booze.

Nabavieh zelf is naar eigen zeggen hoopvol dat die overnemer snel gevonden zal zijn en dat het restaurant dus kan blijven bestaan. "“Ik heb er zelf voor gekozen om mijn activiteiten in de horeca stop te zetten en me te focussen op mijn andere bedrijven en mijn carrière als piloot. In de horeca zijn er een aantal dingen die heel moeilijk zijn, zoals goed personeel vinden. Dat was ik een beetje beu, en daarom hebben we de restaurants failliet laten gaan.

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio