Elleboogstoot kost Lokeren-speler Enoh twee speeldagen schorsing, vrijspraak El Messaoudi en Malinovskyi

Foto: BELGA

Elleboogstoot kost Lokeren-speler Enoh twee speeldagen schorsing, vrijspraak El Messaoudi en Malinovskyi

Print
Brussel -

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag beslist een schorsing van drie speeldagen en een boete van 1.200 euro te geven aan Lokeren-aanvaller Lewis Enoh voor “een opzettelijke elleboogslag”.

Tijdens het doelpuntenloze duel in Sint-Truiden op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League plantte Enoh tijdens een luchtduel zijn elleboog tegen de kin van Dimitrios Goutas. Scheidsrechter Nicolas Laforge, die Lokeren uiteindelijk twee rode kaarten zou geven, stond niet goed gepositioneerd en bestrafte de fase niet. Na de tussenkomst van de Reviewcommissie kreeg de stoot alsnog een disciplinair staartje, Laforge gaf dinsdag toe dat hij rood had moeten trekken. “Hij gebruikte de arm als wapen”, getuigde de ref.

De Kameroense aanvaller van de “Tricolores” is geschorst voor verplaatsing naar Club Brugge (10/12), de derby tegen Waasland-Beveren (16/12) op Daknam en de uitwedstrijd tegen Antwerp (21/12). Lokeren, dat zijn kat stuurde naar de zitting van de Geschillencommissie, gaat wellicht niet in beroep.

Enoh werd in 2015 ook al geschorst voor een gelijkaardig incident.

Vrijspraak voor El Messaoudi (Mechelen) en Malinovskyi (Genk)

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag geen bijkomende sanctie meer opgelegd aan middenvelders Ahmed El Messaoudi (KV Mechelen) en Ruslan Malinovskyi (KRC Genk), die in hun onderlinge duel in de achtste finales van de Beker van België rechtstreeks uitgesloten werden.

In een tumultueuze eerste helft werd El Messsaoudi al na vijf minuten van het veld gestuurd, nadat hij de ontsnapte Thomas Buffel had neergehaald en zo een scoringskans had ontnomen. KV Mechelen, dat na verlengingen uit de beker werd geknikkerd, vond dat de defensieve middenvelder al genoeg was gestraft - hij speelde immers 115 minuten niet mee - en trok naar de Geschillencommissie. Met succes, ook dankzij het gunstige disciplinaire verleden van El Messaoudi, die nooit eerder een rode kaart kreeg.

Een halfuur later moest ook Genk met tien man voort na een opstootje tussen Hassane Bandé en Malinovskyi. Die laatste werd aangelopen door de Burkinees van Malinwa en stak daarop zijn voet uit. Bandé ging theatraal neer, waarop de Oekraïener van de Limburgers rood kreeg. “In tegenstelling tot het scheidsrechtersverslag is er geen sprake van een trap, maar eerder van een lichte tik met de voet. De fysieke integriteit van Bandé kwam nooit in gevaar”, verklaarde de Geschillencommissie, die ook rekening hield met het blanco strafblad van Malinovskyi en de vroege uitsluiting, de vrijspraak. .

MEER VOETBALNIEUWS