Van Besien vraagt oprichting van bijzondere commissie rond bouwdossiers

Foto: JHS

Van Besien vraagt oprichting van bijzondere commissie rond bouwdossiers

Print
Antwerpen -

Antwerps Groen-fractieleider in de gemeenteraad Wouter Van Besien, lijsttrekker voor ‘Samen’ bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, vraagt om de oprichting van een bijzondere commissie die alle bouwdossiers kan onderzoeken. Dat schrijft De Standaard. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat via zijn woordvoerder weten dat het voorstel momenteel bij alle fracties van de gemeenteraad wordt afgetoetst.

Van Besien doet zijn voorstel naar aanleiding van de heisa rond grote bouw- en ontwikkelingsprojecten in Antwerpen, zoals de Slachthuissite, en rond contacten tussen politici en bouwpromotoren. De Wever had in een reactie daarop al aangegeven volledige transparantie te willen geven over elk dossier. Een debat in de gemeenteraad moest echter al achter gesloten deuren plaatsvinden op vraag van Vlaams Belang, omdat er namen van niet-raadsleden zouden vallen en zij zich binnen die gemeenteraad niet zouden kunnen verdedigen.

In de commissie hoopt Van Besien bijkomende documenten over verschillende bouwdossiers publiekelijk te kunnen bespreken en een gedetailleerde uitleg te krijgen over waarom er soms wordt afgeweken van negatieve adviezen van stedelijke adviesraden.

LEES OOK. Projectontwikkelaar achter Nieuw Zuid koopt gronden aan Slachthuissite en Tunnelplaats over van Land Invest

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio