Projectontwikkelaar achter Nieuw Zuid koopt gronden aan Slachthuissite en Tunnelplaats over van Land Invest

Print
Projectontwikkelaar achter Nieuw Zuid koopt gronden aan Slachthuissite en Tunnelplaats over van Land Invest

De sites aan Tunnelplaats (links) en de Slachthuislaan (rechts) Foto: rr

Antwerpen -

Land Invest Group bereikte een principeakkoord rond de verkoop van zijn gronden aan de Slachthuissite en de Tunnelplaats aan projectontwikkelaar Triple Living. Dat meldt Triple Living, die onder meer de ontwikkelaar is achter de wijk Nieuw Zuid. “We zullen constructief verder werken met de eigenaars van de gronden”, laat burgemeester Bart De Wever weten.

De Antwerpse projectontwikkelaar is geïnteresseerd in beide sites omwille van het potentieel op vlak van stadsontwikkeling, zo meldt Triple Living via een persbericht. Volgens Triple Living sluiten beide projecten aan bij het DNA van het bedrijf. Zo hebben ze de expertise en knowhow in huis om beide sites op de best mogelijke manier te ontwikkelen voor de Antwerpenaar.

“We zijn bereid om onze volledige medewerking te geven aan het voorontwerp van de Slachthuissite dat vandaag op tafel ligt, en dat van dichtbij zal opgevolgd worden door de stadsbouwmeester en intendant”, zo meldt Triple Living. “Gezien beide sites in het recente verleden voorwerp van debat waren, benadrukken we open te staan voor dialoog, zowel met de buurt als met andere betrokkenen.” Wel vraagt de ontwikkelaar tijd om het dossier de komende weken gedetailleerd te kunnen bestuderen, alvorens dieper in te gaan op specifieke vragen. Het management achter Triple Living benadrukt echter dat het debat van de voorbije weken geen afbreuk doet aan het sterke potentieel van beide sites.

Dinsdag maakte De Tijd bekend dat Land Invest Group, de vastgoedgroep van lobbyman Erik Van der Paal en zijn Nederlandse zakenpartner Marc Schaling, twee Antwerpse projecten in de etalage zet. Het bedrijf, dat in een storm verzeilde door zijn vermeende nauwe banden met het Antwerpse stadsbestuur, heeft nood aan cash.

De Wever: "Constructief verder werken met eigenaars van gronden"

Als projectontwikkelaar Triple Living inderdaad eigenaar wordt van de gronden van Land Invest op de sites Slachthuislaan en Tunnelplaats, zal het Antwerpse stadsbestuur "de belangen van de buurt en de Antwerpenaar blijven behartigen in dit dossier, dat een stadskanker omtovert in een leefbaar nieuw stadsdeel". Dat laat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) weten via zijn woordvoerder.

"We gaan daar constructief verder werken met de eigenaars van de gronden", klinkt het nog. De Wever bestempelt de verkoop verder als "een privé-zaak".

Lees ook: Land Invest wil bouwprojecten op Slachthuissite en Tunnelplaats verkopen

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio