Gazet van Antwerpen heeft de Gedempte Zuiderdokken opgeruimd: dit hebben we allemaal gevonden

Print
Antwerpen -

Wie graag in een propere stad leeft, moet zelf het goede voorbeeld geven. Dus trokken de medewerkers van Gazet Van Antwerpen deze morgen naar het Zuid voor een opruimactie. Vanavond debatteren we in het Kaffee Van Antwerpen in het Zuiderpershuis verder over ‘Antwerpen, propere stad’.

Alleen enthousiaste vrijwilligers deze ochtend aan het Zuid. De ‘poetsploeg’ van GvA werd bijgestaan door ervaringsdeskundigen. Onder hen enkele bekende gezichten zoals Caroline Bastiaens (CD&V), schepen van onder meer Stadsreiniging. Ze nam zelfs enkele kabinetsleden mee op sleeptouw. Ook Nico Volckeryck, voorzitter van Unizo Antwerpenstad hielp mee opruimen, net als Paula De Brie, actieve straatvrijwilligster in Antwerpen-Noord die er was met een kleine delegatie. En voor Peter Van Lint, voormalig hoofd van de Witte Tornado’s (straatvegers), leek het even alsof hij terug was uit pensioen.

Bij de opruimers ook nog Jean-Paul Meus, de ‘tien minuten-man’ die vanavond deelneemt aan onze Toogdialoog over propere stad. Hij probeert iedereen aan te zetten elke dag 10 minuten tijd uit te trekken om de straat proper te houden. Hij gaat vanavond in gesprek met Fatima Boudjaoui, woordvoerster van Fost-Plus, specialist inzake recycleren en sorteren. Voormalig Antwerps schepen en ISVAG-voorzitter Philip Heylen luidt de avond in.


Lees meer over het Kaffee van Antwerpen