Dakloze man die vrouw zijn laatste geld gaf, staat nu op het punt een huis en zijn droomwagen te kopen

Print
Dakloze man die vrouw zijn laatste geld gaf, staat nu op het punt een huis en zijn droomwagen te kopen

Kate en Johnny. Foto: GoFundMe

Het verhaal van Kate McClure die door de dakloze Johnny geholpen werd toen ze in panne viel, ging de hele wereld rond. Johnny Bobbit Jr. gebruikte zijn laatste geld om benzine te halen voor de vrouw, zodat ze zonder verdere problemen kon doorrijden. Kate kwam enkele dagen later wel terug voor Johnny, met eten, wat geld en warme kleren. Ze leerde hem kennen als een goed mens en wilde meer doen, dus startte ze een crowdfundingsactie. Die bracht zoveel op dat Johnny nu aan een huis en een eigen auto kan denken.

“Toen ik op een avond Philadelphia inreed, maakte ik de vergissing dat ik de I-95 zou kunnen afleggen terwijl mijn benzinelampje brandde. Ik moet het niet meer vertellen, maar ik had het mis. Ik was nog nooit zonder benzine gevallen en mijn hart klopte in mijn keel. Ik stopte zo snel als ik kon, verliet de auto en ging naar het dichtstbijzijnde benzinestation”, zo schrijft Kate op GoFundMe.

Op dat moment kwam Johnny Bobbit Jr. uit de schaduw tevoorschijn. De dakloze voormalige marinier was bezorgd om haar veiligheid en zei haar de deuren te vergrendelen en in haar auto te blijven terwijl hij benzine zou gaan halen. Kate zei hem dat ze geen geld had om hem terug te betalen, maar dat kon de man niets schelen. Niet veel later kwam hij terug met de benzine en kon Kate haar rit naar huis verderzetten.

Kate en haar vriend gingen de dakloze Johnny enkele dagen later opnieuw bezoeken. Hij was zo dankbaar voor het beetje geld, het eten en de warme kleren die ze meebrachten, dat hij hen een warme knuffel gaf. “Toen we weer thuis waren, wilden we beiden absoluut zijn leven veranderen. En zo kwamen we op het idee van de crowdfundingscampagne”, aldus Kate.

Dakloze man die vrouw zijn laatste geld gaf, staat nu op het punt een huis en zijn droomwagen te kopen
Johnny in betere tijden. Foto: GoFundMe

Die crowdfundingscampagne bracht meer dan 400.000 dollar op, veel meer dan de vooropgestelde 10.000 en dus gaan Kate en haar vriend Johnny nog verder helpen. “Het eerste ding op de lijst is een nieuw huis waar Johnny eigenaar van zal zijn. Hij zal zich nooit nog zorgen moeten maken over een dak boven zijn hoofd. Het tweede wordt de truck waar hij altijd van gedroomd heeft, een 1999 Ford Ranger”, laat Kate weten op GoFundMe.

“Er zullen ook twee fondsen opgezet worden voor hem. De ene zal hem in essentie elk jaar een klein “salaris” uitkeren en het andere is een pensioenfonds dat door een financieel planner beheerd zal worden en waar hij toegang toe zal krijgen van zodra hij zich daar goed bij voelt.”

“Er zal ook een bankrekening opgestart worden om hem van genoeg geld te voorzien voor zijn dagelijkse noden tot hij een job vindt en tenslotte zal hij ook geld doneren aan een aantal organisaties en mensen die hem de laatste paar jaar door deze moeilijke tijd geholpen hebben.”

“Dit is een goed doordacht plan dat Johnny bekomen is in samenspraak met zijn advocaat en financieel adviseur om hem de middelen te geven om te acclimatiseren in een ‘normaal’ leven. Het moet hem beschermen en verzekeren dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Toen Johnny een eerste tussenstand kreeg van de crowdfunding, was hij al ontroerd omdat zoveel mensen hem wilden helpen. Video: kaltura

MEEST RECENT