Man van Karen Damen en Marcel Vanthilt in de clinch

Print

Het zit er bovenarms op tussen Anthony Van der Wee en Marcel Vanthilt. Die laatste zou er acht jaar geleden voor gezorgd hebben dat de zwangerschap van Karen Damen op tv werd bekendgemaakt, nog voor de familie ingelicht kon worden. Dat kon Van der Wee duidelijk niet verkroppen. Vanthilt reageerde nu in Dag Allemaal op de heisa.

“Het was een goed voorbereid toneelstukje van Vanthilt”, vertelde Anthony vorige week in Humo. Marcel Vanthilt zou het beu zijn geweest dat zijn redactie wilde dat hij in zijn programma, in primeur, de zwangerschap van Karen Damen zou bekendmaken. Maar toen Stany Crets, studiogast die dag, voorstelde het voor hem te doen, stemde Vanthilt in. Nog voor de familie kon ingelicht worden, was televisiekijkend Vlaanderen al op de hoogte van het feit dat Karen en Anthony een kindje verwachtten.

“Toen ik dat hoorde, ontplofte ik bijna. Onze bassist, 2 meter groot en 115 kilo zwaar, zei: ‘Waar zitten die smeerlappen? We gaan ernaartoe.’ We zijn met tien man in onze camionette gesprongen en naar Hasselt gereden. Stany Crets was net vertrokken, gelukkig voor hem, anders had hij een flink pak rammel gekregen”, vertelt Van der Wee verder.

Man man man, wat een mooie man heb ik toch. @antonyvdw

Een bericht gedeeld door Karen Damen (@karendamen) op

Marcel Vanthilt troffen ze nog wel aan in de studio. Volgens Anthony viel die meteen op zijn knieën en jammerde hij: “Ik wist van niks, ik ben erin geluisd door Stany!” Achteraf vernam Anthony pas dat Vanthilt alles georkestreerd zou hebben: “Toen dacht ik: ‘Wat voor een onwaarschijnlijke lafaard ben jij.’”

Omdat het gaat om zaken die intussen acht jaar geleden zijn, wilde Stany Crets niet meer reageren op het voorval. Marcel Vanthilt in eerste instantie ook niet, zo schrijft Dag Allemaal, maar daar kwam hij op terug toen hij het interview met Van der Wee las. “Ten eerste vind ik het belachelijk dat zowel jullie als ik hier nog tijd moeten insteken. Waar hij nu nog mee afkomt. Bovendien vertelt hij niet de waarheid.”

“Ik ben zeker niet op mijn knieën gevallen en heb de schuld niet op Stany Crets afgeschoven. Integendeel, ik heb die avond wel twintig keer geprobeerd om hem uit te leggen wat er was gebeurd én ik heb mijn excuses aangeboden.”

Ook het “voorbereide toneelstukje” waar Anthony van spreekt, nuanceert Vanthilt: “We hadden afgesproken dat ik op het einde van het gesprek aan Stany zou vragen of hij nog nieuwtjes uit de showbizz had, waarop Stany zei: ‘Weet ge het nog niet, de rosse van K3 is zwanger.’ Daarop heb ik de show afgekondigd. Een uur daarna zijn mijnheer Van der Wee en zijn bende woest binnengestormd. Die bewering van hem klopt dus wel.”

En hoewel Vanthilt nooit de grootste fan geweest is van K3, voegt hij er ook nog aan toe: “Ik heb ook helemaal niets tegen Karen Damen, dat is een sympatieke madam. Waarom zou ik haar willen kwetsen?”

MEEST RECENT