Stefaan Degand steelt met danspasjes de show tijdens ‘De Slimste Mens’

Print

Deelnemers Xavier Taveirne en Barbara Sarafian krijgen maandag het gezelschap van presentatrice Evi Hanssen. Met Maaike Cafmeyer en Stefaan Degand in de jury is het meteen West-Vlaanderen boven. Ze zijn alvast helemaal klaar om ’t zwien deur de bjèten te joagen.

** Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Aan het begin van de nieuwe week waagt presentatrice Evi Hanssen haar kans. Hoewel ze voor haar kinderen al ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is, is ze er zelf minder van overtuigd dat het haar zou kunnen lukken. Naast tegenstanders Barbara Sarafian - vijf deelnames - en Xavier Taveirne - vier deelnames - voelt ze zich alleszins al kanonnenvlees.

Toch heeft ze zich niet echt voorbereid op de quiz. “Ik heb wel met Dina Tersago gebeld”, geeft ze toe. “En door haar heb ik nu een klein spiekbriefje. En daar staat op: tweede = laten zakken.”

Degand heeft alvast een ode voor haar voorbereid:

Wie zetelde in de jury?

West-Vlaanderen boven met Maaike Cafmeyer en Stefaan Degand in de jury. Ze hebben snoepjes én hun favoriete dialect meegebracht.

Daar kan kandidaat Xavier Taveirne zich alvast in vinden. Hij is helemaal klaar om ’t zwien deur de bjèten te joagen, West-Vlaams voor ‘eens goed uit de bol gaan’ of ‘er een leuke avond van maken’.

Stefaan Degand steelt met danspasjes de show tijdens ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER

Wat was de opvallendste bekentenis?

De opvallendste bekentenis van deze aflevering is waarschijnlijk dat presentator Erik Van Looy heel graag danst. Meer nog, hij heeft zijn danspasjes al eens getoond in de living van Evi Hanssen.

Volgens haar ziet hij er dan een beetje uit als Kermit de Kikker. En daar is een reden voor: “Ik ben opgegroeid met Kungfu-films en dat zit ook een beetje in mijn dansen.”

Ook Stefaan houdt van dansen. Vooral hedendaagse dans. Niets kan hem dan ook tegenhouden om het eens voor te tonen op televisie.

Wat was het opvallendste talent?

Nu we het toch over talenten hebben, vernoemen we in één adem ook de acteerprestatie van Barbara Sarafian. Zij kan in haar eentje makkelijk enkele belangrijke rollen uit F.C. De Kampioenen op zich nemen. Carmen, Balthazar Boma… Of is het Kabouter Boma?

Een draak dat lukt wat minder goed, zo vindt Erik.

Wat was de flauwste mop?

Niet zozeer een flauwe mop, maar eerder een flauwe vraag deze keer.

- Waarom is een schaap zo blij dat het kan lopen?

- Omdat het vroeger lam was.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Met 396 seconden is Xavier Taveirne voor minstens één dag ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Dat heeft hij vooral te danken aan Evi Hanssen, die iets te vroeg ‘stop’ zei.

Zij sprokkelt uiteindelijk 380 seconden bij elkaar, Barbara Sarafian strandt op 256 seconden.

Stefaan Degand steelt met danspasjes de show tijdens ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER

Hoe verliep de finale?

Opnieuw een razend spannende finale. Evi Hanssen en Barbara Sarafian laten zich zakken tot respectievelijk twee en drie seconden.

Door snel te antwoorden op de laatste vraag slaagt Evi Hanssen er uiteindelijk in om Barbara Sarafian naar huis te spelen. Met een zesde plaats komt zij in de lijst voor de finaleweek terecht.

Wie zien we morgen?

Evi Hanssen en Xavier Taveirne nemen het dinsdag op tegen Sammy Mahdi (CD&V).

Stefaan Degand steelt met danspasjes de show tijdens ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER
MEEST RECENT