Advocaat broer Bende-reus: “Als ik overlijd, zal het geen ongeval of zelfmoord zijn”

Geert Lenssens (rechts) verspreidde maandag een nieuwe foto van Chris - ‘De Reus’ - Bonkoffsky. Foto: rr

Advocaat broer Bende-reus: “Als ik overlijd, zal het geen ongeval of zelfmoord zijn”

Print

Jef Vermassen zei het al eerder, advocaat Geert Lenssens heeft het maandagavond nog eens herhaald in ‘De Afspraak’ op Canvas: “Volgens mij lopen er op dit moment nog steeds mensen rond die lid waren van de Bende van Nijvel”. De raadsman is daarom ook op zijn hoede voor vergeldingsacties.

“Het dossier rond de Bende van Nijvel is een dossier met een angstcultuur. En dat is ook de bedoeling geweest met die misdrijven van de Bende-leden. Ik heb geen schrik, ik doe mijn job en ik heb ook niets te verbergen. Maar ik heb al tegen mijn medewerkers gezegd: als ik een ongeval heb, of zelfmoord pleeg, dan is dat geen ongeval of zelfmoord. Dus men houdt daar wel rekening mee”, zo vertelde Lenssens maandagavond in De Afspraak.

“We weten tot wat de Bende-leden in staat zijn. In het dossier is zodanig veel gebeurd, zoals verdachte zelfmoorden en verdachte ongevallen. Het is bijna goed voor tien Hollywood-thrillers.”

Lenssens heeft naar eigen zeggen nog geen bedreigingen gehad. Maar volgens hem is dat angstklimaat ook de reden waarom mensen die misschien informatie hebben, daar niet mee naar buiten durven komen.

Twee tips

Vanmiddag maakte Geert Lenssens, de advocaat van de broer van Chris B., via Twitter bekend dat de broer nogmaals werd verhoord. Volgens zijn advocaat zou de man meewerken aan het onderzoek en de speurders twee tips hebben bezorgd.

Nu in het nieuws