Antwerpse horeca kaapt vijf prijzen weg op Venuez Hospitality Awards

Ellen Destuyver en Dennis Broeckx. Foto: Victoriano Moreno

Antwerpse horeca kaapt vijf prijzen weg op Venuez Hospitality Awards

Print
Antwerpen -

De Antwerpse restaurants en bars scoorden goed op de jaarlijkse Hospitality Awards, die in Knokke werden uitgereikt door het vakmagazine Venuez. Vijf van de veertien prijzen werden door vier Antwerpse zaken binnengehaald.

Dennis Broeckx en Ellen Destuyver scoorden tweemaal met Bar Palmier en met hun nieuwe project in de Volkstraat. Bar Palmier werd geroemd als beste bar-concept. Het horecakoppel scoorde ook als jonge ondernemer van het jaar. Hier werden ze beloond om de unieke combinatie van L’Épicerie du Cirque, Bar Palmier en Moss in de Volkstraat, plus Racine op ’t PAKT. “Hij herdefinieerde de klassieke fine dining en introduceert gerechten om te delen”, vond de jury.

Die bekroonde ook nog Frederic Chastro en Adriana Zafiris, die met Soma het beste restaurantconcept hebben neergezet. Volgens Venuez slaagt het stel er moeiteloos in om alle zintuigen te prikkelen en hun nationaliteiten te mixen.

Het beste hospitalityconcept, de prijs voor de gastvrijheid, gaat naar Black Smoke. Kasper Stuart en Jord Althuizen hebben volgens de jury een ‘onmogelijke plek’ op een meesterlijke manier omgevormd tot een kosmopolitische oase met drie functies in één: bar, restaurant en rooftop.

Dieter Van Roy van BelRoy’s Bijou in de Graaf van Egmontstraat werd door de jury uitgeroepen tot best bartender: een toonbeeld van professionaliteit, kunde, geduld en smaak, die hij op de juiste manier serveert. “Hij etaleerde de beste techniek en de meeste maturiteit.”

DOEN!