Doodsbange hond kan geen kant meer op na val in bevroren beek tot er plots een held opduikt

Print

Doodsbange hond kan geen kant meer op na val in bevroren beek, tot brandweer in actie schiet Video: Facebook

Hartverwarmende momenten uit Canada, waar een brandweerkorps ervoor zorgde dat een hond uit een heel benarde situatie werd gered. Het dier was in de stad Swift Current in een bevroren beek gevallen en kon geen kant meer op. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om de hond veilig aan land te krijgen.

Het incident gebeurde afgelopen dinsdagnamiddag. Op beelden die Denis Pilon, de brandweercommandant van het korps, valt te zien hoe enkele collega’s in samenwerking met de lokale politie in actie schoten. Het was geen simpele opdracht: doordat het ijs vrij dun was, bestond de kans dat de brandweer door het ijs zou zakken. Hun vrees kwam ook uit. Toen een van de brandweermannen tot bij de hond gleed ontstond er even lichte onrust, maar dankzij een touw dat was vastgeknoopt rond zijn middel konden zijn collega’s vermijden dat ze allebei lang in het ijskoude water zouden belanden.

Na een dikke minuut was de reddingsactie al afgerond. De brandweerman werd samen met het huisdier naar de oevers getrokken en in veiligheid gebracht. “Dat we zo snel werden gebeld om het dier te redden, heeft ons zeker geholpen”, liet Pilon nadien weten. Hij wil ook andere mensen waarschuwen om niet dezelfde hachelijke situaties te veroorzaken. “Houd je huisdieren en kinderen uit de buurt van de beken.”

Naar aanleiding van de beelden heeft de regering van de provincie Saskatchewan ook wat informatie verstrekt over de diktes van het ijs. “Je kan pas veilig stappen op het ijs wanneer het tien centimeter dik is”, klinkt het. “Twintig centimeter is voldoende voor een sneeuwscooter en een wagen kan bij dertig centimeter dikte op het ijs staan.”

De video over de succesvolle redding gaat intussen de wereld rond. Al meer dan 100.000 mensen hebben de beelden bekeken. Ook vele complimenten voor het korps bleven niet uit.

Nu in het nieuws