Zo kies je de juiste feestjurk voor jouw figuur

Foto: Amélie Amélie

Mode

Zo kies je de juiste feestjurk voor jouw figuur

Print
Kerstfeestjes, oudjaar, familiebezoeken…Tijd om je mooiste feestjurk boven te halen! Geen idee wat jou het best staat? Zo kies je de juiste feestjurk voor jouw figuur.

Recht of zandloperfiguur?

Een recht figuur moet op zoek gaan naar een jurk die wat extra 'curves' geeft. Riempjes, peplum details, ruchesThe more the better. Ga gerust voor een aansluitende jurk, in té losse modellen lijkt het snel alsof je in je jurk verdrinkt. Een drukke, opvallende print? Jij komt er mee weg.

Gezegend met een sexy zandloperfiguur? Qua feestjurkes mag je best less is more in het achterhoofd houden. Een getailleerde jurk die net op de knie valt is ideaal. Natuurlijk mag je pronken met je lichaam, maar laat té strakke jurkjes en diepe decolletés achterwege.

Groot of klein van gestalte?

De juiste jurk vinden als je groot bent, is geen gemakkelijke opdracht. Zet je lange benen in de kijker met een glitterend midi-jurkje of een maxi-jurk met split. Wees niet bang dat je outfit too much is, jouw lengte kan een opvallende jurk zeker aan.

Iets kleiner dan gemiddeld? Ook voor jou bestaat er de perfecte feestjurk. Kies voor een korte jurk die net boven je knie valt voor optisch langere benen. Details dichtbij je gezicht (opvallende kraagjes of mouwen bijvoorbeeld) brengen de aandacht naar het bovenste deel van je lichaam.

Peer-of appelvormig?

Ligt je zwaarste punt rond je heupen? Een iets langere A-lijn jurk legt de focus op je taille en verbergt je heupen. Een jurk waarbij de bovenkant opvallender is dan de onderkant brengt je peerfiguur in balans.

Een appelfiguur kiest best voor een feestjurk die redelijk los valt. Een rechte jurk met V-hals brengt je figuur in proportie. Saai? Niet als je kiest voor een glitterstofje of opvallende accessoires. Tijdens de feestdagen mag het net iets meer zijn, toch?`