Food

Honger? Dit is de grootste bestelbare pizza ter wereld

Print

Fans van lekkere pizza’s zien hun dromen uitkomen. Van het populaire Italiaanse gerecht bestaat er immers een versie met een diameter van maar liefst 2 meter. Een gevaarte dat met zijn imposante afmetingen een plaats in het Guinness Book of World Records heeft veroverd.

‘The Giant Sicilian’ van Big Mama’s & Papa’s Pizzeria in de Amerikaanse stad Los Angeles kan maar liefst 50 à 70 hongerige magen vullen. Daarmee is het de grootste pizza die je ook wel degelijk kan bestellen in een (afhaal)restaurant. De enorme knapperige bodem met de grote hoeveelheid gesmolten kaas en salami, is een streling voor het oog van pizzaliefhebbers. Voor 250 euro is het gevaarte van jou.

(Lees verder onder de foto.)

Toch niet zo’n fan van de pikante pizza? Dan kan je er ook zelf andere ingrediënten laten opleggen. Voor 34 euro krijg je extra kaas, voor 17 euro komt er vlees, vis of groenten bij. Als je wil kan je de gigantische pizza ook in secties verdelen en die met andere ingrediënten vullen.

De pizza mag dan wel enorm groot zijn, de wagen waarmee hij tot bij de mensen thuis wordt gebracht, is eerder klein. In een speciale bak op het dak bewaren ze het gerecht, want in de auto past hij niet. Een heerlijk zicht!

NIET TE MISSEN