Cadeau- en kerstmarkt steunt goede doelen

Een overzicht van de Zoerselse kerstmarkt Foto: Jan Vorsselmans

Cadeau- en kerstmarkt steunt goede doelen

Print
Zoersel - De cadeau- en kerstmarkt in Zoersel, waarbij de standhouders twintig procent van hun opbrengst afstaan aan goede doelen, vindt op 9 en 10 december plaats in en rond het administratief centrum in Sint-Antonius. Speciale eregast is jeugdauteur Dirk Bracke. Hij komt signeren.

Anders dan bij gewone kerstmarkten staan de deelnemers in Zoersel 20% van hun opbrengst af aan goede doelen en ook de inkomsten van de cafetaria in de Kapel krijgen dezelfde bestemming. Jeugdschrijver Dirk Bracke komt op zaterdag 9 december van 15 tot 17u zijn nieuwe boek HAS#TAG signeren.

Dat boek hoort bij de gelijknamige kortfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De film is een project van vzw Stokpaardje en die vereniging is één van de centrale projecten die de gemeente steunt.

De drie goede doelen van dit jaar zetten zich allemaal in voor geestelijke gezondheidszorg in ons land. Zo werkt Stokpaardje rond het doorbreken van taboes rond geestelijke gezondheid bij kinderen en jongeren. Het tweede goede doel is StigWA, een samenwerking van psychiatrisch ziekenhuis Bethaniënhuis met het Sint-Jozefziekenhuis en de gemeente en het OCMW van Zoersel. Ten slotte is er nog Free Clinic, een organisatie die zich richt op kwetsbare bewoners van de stad Antwerpen.

De cadeau- en kerstmarkt vindt zaterdag 9 (13-19u) en zondag 10 (12.30-17u) december plaats in het administratief centrum (Handelslei 167) en in Trefpunt, de cafetaria van De Landhuizen (Bethaniënlei 6). Voor muzikale en kinderanimatie wordt gezorgd.

Info: 03.2980.000, gezondheid.wereld@zoersel.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio