© Facebook

Antwerpenaar is officieel nieuwe voorzitter Jong VLD

De 26-jarige Hans Maes is maandag zoals verwacht verkozen tot nieuwe voorzitter van Jong VLD. Hij was de enige kandidaat om Maurits Vande Reyde op te volgen. Maes wil vooral jongeren klaarstomen voor de verkiezingen van 2018 en 2019, luidt het in een mededeling.

Hans Maes studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Antwerpen en is sinds 2014 actief binnen Jong VLD, waar hij afgelopen jaar internationaal secretaris was. Maes is parlementair medewerker van Annemie Turtelboom.

In mei stelde hij zich kandidaat voor het voorzitterschap van de liberale jongeren. Hans Maes wil naar eigen zeggen vooral vooruitdenken met de blik gericht op Europa. “Politici vandaag zijn te veel bezig met het nieuws van de dag. Ik wil verder kijken. Hoe realiseren we het potentieel van technologische innovatie? Hoe houden we klimaatverandering binnen de perken? Hoe redden we onze samenleving van toenemende polarisatie? Dat zijn vragen die veel jongeren zich stellen. Wij willen antwoorden bieden, steeds vertrekkend vanuit liberale fundamenten als vrijheid en vooruitgangsoptimisme”, aldus de nieuwe Jong VLD-voorzitter.

Maes wil met Jong VLD een belangrijke rol spelen in de lokale en parlementsverkiezingen van 2018 en 2019.

Nu in het nieuws