© CREDIT: ID/ Michel Deveen

Gentse zanger Sioen mag podium op tijdens Winterspelen in Pyeongchang

Sioen zal tijdens de Winterspelen van februari 2018 in Pyeongchang enkele optredens verzorgen op de olympische sites. De Gentse zanger heeft een speciale band met Zuid-Korea. Hij trad er al vaak op en heeft er een eigen label.

“Voorlopig staan er drie optredens gepland, op 13 en 14 februari, op de site waar het shorttrack en het langebaanschaatsen zullen plaatsvinden”, zegt Sioen maandag in een reactie aan Belga. “Met twee Zuid-Koreaanse muzikanten, klassiek gitarist Denis Sungho en een jonge producer, vorm ik een trio en zullen we enkele nummers spelen. De bedoeling is het publiek voor de start van de competities op te zwepen en in de juiste sfeer te brengen.”

De 38-jarige Sioen geniet in Zuid-Korea de nodige bekendheid sinds zijn nummer cruisin’ er in een reclamefilmpje met topactrice Gwyneth Paltrow werd gebruikt. De Gentenaar, die een Koreaanse partner heeft, trad er sindsdien al vaker op en verblijft regelmatig voor langere tijd in het Aziatische land. Toen vanuit de Belgische ambassade in Zuid-Korea de vraag kwam om tijdens de Winterspelen op te treden, twijfelde Sioen niet. “Ik was sowieso van plan vanaf maart enkele maanden naar daar te gaan. Nu wordt mijn verblijf nog iets verlengd.”

In 2016 was Netsky het muzikale gezicht van de Belgische delegatie voor de Spelen in Rio. “De bedoeling is dat ik een soortgelijk ambassadeurschap aanga voor de Winterspelen, maar de concrete uitwerking moet nog volgen”, legt hij uit.

Op 26 december volgt mogelijk meer duidelijkheid. Dan organiseert het BOIC een persconferentie in Aspen, de nieuwe skipiste in Wilrijk waar het Korea House tijdens de Winterspelen gevestigd zal zijn. Sioen zal er dan ook optreden.

De Olympische Winterspelen vinden plaats van 9 tot 25 februari.

Meer sportnieuws