Broer mogelijke reus Bende van Nijvel geeft speurders nieuw spoor

Broer mogelijke reus Bende van Nijvel geeft speurders nieuw spoor

Print

De broer van Chris Bonkoffsky, de mogelijke reus van de Bende van Nijvel, is opnieuw verhoord in het dossier rond de Bende Van Nijvel. Volgens zijn advocaat zou hij de speurders twee nieuwe tips gegeven hebben die nu verder worden onderzocht. Het zou onder meer over mogelijke andere daders gaan.

Vlak voor zijn dood biechtte Chris B. aan zijn jongere broer op dat hij lid is geweest van de Bende van Nijvel. Die informatie kwam enkele maanden later bij de politie terecht. Daarop werd de broer van Chris B. enkele keren verhoord door de speurders.

Vanmiddag maakte de advocaat van Chris B., Geert Lenssens, via Twitter bekend dat de broer nogmaals werd verhoord. Volgens zijn advocaat zou de man meewerken aan het onderzoek en de speurders twee tips hebben bezorgd.

Andere daders ontmaskerd?

Ook de rest van de familie van Chris B. reikte de onderzoekers nog extra informatie aan. Ze gaven onder meer antwoord op de vraag of Chris B. nog anderen op de hoogte bracht van het feit dat hij bij de Bende betrokken was.

Volgens de advocaat heeft de familie concreet kunnen aangeven in welke richting de speurders moeten zoeken om de mogelijke andere daders te ontmaskeren. Meer details wou de advocaat in het belang van het onderzoek niet vrijgeven. Wel zegt hij dat er concrete aanwijzingen zijn dat Chris B. zelf wou dat de waarheid aan het licht komt.

Nu in het nieuws