Tongerse truckchauffeur blokkeert snelweg om slachtoffer te beschermen

(themabeeld) Foto: BELGA

Tongerse truckchauffeur blokkeert snelweg om slachtoffer te beschermen

Print

De vrachtwagenchauffeur Christiaan Meesen heeft afgelopen weekend bewust twee rijstroken versperd op de A2 ter hoogte van de Nederlandse stad Zaltbommel. Daardoor redde hij wellicht het leven van een 33-jarige vrouw. “Wat moet je anders doen in zo’n geval?,” zegt de man uit Tongeren (Limburg).

Een 33-jarige vrouw uit het Nederlandse Maasdriel raakte zaterdag zwaargewond toen ze de A2 (E25) in Zaltbommel probeerde over te steken. Meteen na het ongeluk kwam Christiaan Meesen aangereden. Toen hij zag wat er gebeurd was, blokkeerde hij met zijn vrachtwagen twee rijstroken. Hij beschermde zo het slachtoffer en zorgde ervoor dat de hulpdiensten in de luwte hun werk konden doen.

"Ik zag het verkeer wijken naar links", doet de Belgische chauffeur zijn verhaal in Nederlandse media. "In mijn spiegel zag ik hoe een auto mij rechts over de vluchtstrook wilde inhalen. Ik dacht: “Wat gaat hij nou doen?” Toen heb ik mijn vrachtwagen ervoor gezet en mijn alarmlichten aangedaan."

20 ton

"Het is eigenlijk een geluk bij een ongeluk", vervolgt Meesen. "Voor hetzelfde geld had ik haar gepakt met mijn vrachtwagen. Dan komt er ineens 20 ton over je heen. Dan denk ik niet dat ze het nog kan navertellen."

Tongerse truckchauffeur blokkeert snelweg om slachtoffer te beschermen
De A2 (E25) in Zaltbommel. Foto: google maps

Meesen getuigt ook dat sommige chauffeurs weinig begrip konden opbrengen voor zijn manoeuvre. Dat ze toeterend voorbijreden noemt hij "respectloos". "Het lijkt wel of mensen geen gevoel meer hebben bij de medemens. Die mensen moeten zich voorstellen dat zij daar zelf liggen en iemand zet de weg voor ze af. Dan ben je blij dat je geholpen wordt."

Maar toch is Meesen vooral blij dat de vrouw intussen buiten levensgevaar is. Dat bevestigt de politie van Zaltbommel.

Nu in het nieuws