Politiecontroles: rijbewijzen ingetrokken, combi beschadigd,...

Foto: Facebook PZ Bodukap

Politiecontroles: rijbewijzen ingetrokken, combi beschadigd,...

Print
Mechelen / Willebroek / Sint-Katelijne-Waver -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend alcohol-, snelheidscontroles, controles op drugs in het verkeer en gerechtelijke controles uitgevoerd. Bij een BOB-controle van de Politie Zone Bodukap raakte een politievoertuig beschadigd.

In totaal werden 1.548 ademtests afgenomen. 25 bestuurders testten positief: 17 wegens strafbare alcoholopname in het verkeer en 8 wegens drugs in het verkeer.

Negen rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zeven bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 6 uur. Eén van hen was officieel gedomicilieerd in Nederland, hij moest zijn boete van 1.260 euro onmiddellijk cash betalen.

Acht bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 3 uur.

Bestuurder en passagier wisselen van plaats

Een bestuurder parkeerde zijn voertuig op de R6 snel aan de kant. “Onze toegesnelde interceptieploeg kon nog net op tijd bemerken dat de bestuurder en de passagier rechts vooraan van plaats aan het verwisselen waren”, zegt de Politie Zone Mechelen-Willebroek. “Bij controle bleek al snel waarom: de initiële bestuurder reed onder dekking van een voorlopig rijbewijs categorie B, beperkte duur, model 36 maand. Buiten de wettelijk toegelaten begeleiders zat er echter nog een passagier te veel in het voertuig. Tevens hing geen ‘L’-teken zichtbaar aan de achterruit en was er geen tweede achteruitkijkspiegel voor de begeleider binnen in het voertuig aangebracht. Betrokkene kreeg tevens een extra boete van 116 euro wegens het parkeren op een autoweg.”

Drie passagiers in een auto, allen officieel gedomicilieerd in Bulgarije, droegen de veiligheidsgordel niet. Ze betaalden telkens hun boete van 116 euro cash. Een bestuurder reed in het donker zonder verlichting voor- en achteraan. Bij controle bleek dat hij geen houder was van een rijbewijs. Hij bezit enkel een vervallen voorlopig rijbewijs.

Combi beschadigd

Ook de Politie Zone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) hield afgelopen weekend BOB-controles. Om iets voor 4 uur ’s nachts raakte een van hun interventiecombi’s betrokken bij een ongeval in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De voorkant van het voertuig raakte daarbij beschadigd. “De bestuurder van het andere voertuig heeft een positieve ademtest afgelegd”, klinkt het. “De collega’s van Lokale politie Mechelen-Willebroek hebben de nodige vaststellingen gedaan.”

Politiecontroles: rijbewijzen ingetrokken, combi beschadigd,...
Foto: Facebook PZ Bodukap
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio