Hier drink je je koffie recht uit de… donut

Foto: Kenilworth Bakery

Food

Hier drink je je koffie recht uit de… donut

Print

Koffie in een ijshoorntje zagen we de revue al passeren, net als de koffie in een avocado, al was dat eerder iets voor de liefhebbers. Deze bakkerij is er echter in geslaagd een donut te bedenken waar je koffie in kan serveren zonder dat die eruit lekt. Voor wie geen koffie lust: ze serveren hem ook met warme chocomelk.

Of het een wereldwijde hype zal worden, dat laten we nog even in het midden, maar het ziet er alvast overheerlijk uit, deze koffie-in-een-donut. Het is een creatie van een kleine bakkerij in Australië: Kenilworth Bakery in Melbourne.

Hier drink je je koffie recht uit de… donut
Foto: Kenilworth Bakery

Voor 8 dollar krijg je er een donut met kaneel, waarvan het midden uiteraard niet volledig uitgehold is, maar waarvan het wel uitgeholde deel rijkelijk besmeerd is met Nutella. Daarbovenop komt een shot espresso, melk en melkschuim.

De bakkerij ontwikkelde de donut in samenwerking met de in Australië vermaarde barista Fernando Santi. “Fernando wilde verhuizen en met ons samenwerken, zo kwamen we op het idee voor de koffiekop”, vertelt Jenna Sanders, eigenaar van de bakkerij. Mensen die geen koffie lusten, kunnen de donut trouwens gerust laten vullen met warme chocolademelk.

Een maand geleden haalde de bakkerij al eens de pers met hun donuts van 1 kilogram. Als klanten die in één keer opaten, dan kregen ze de twintig dollar die ze ervoor betaald hadden terug. Volgens Jenna slaagden minder dan 200 mensen in de uitdaging, een kleine 10 procent van de meer dan 2000 mensen die een poging waagden.

NIET TE MISSEN