Daniel Abt legt zich neer bij diskwalificatie in Formule E na zege in Hong Kong

Foto: Photo News

Daniel Abt legt zich neer bij diskwalificatie in Formule E na zege in Hong Kong

Print

De Duitser Daniel Abt gaat niet in beroep tegen zijn diskwalificatie na de Formule E-manche in Hong Kong. De rijder van Audi Sport ABT Schaeffler won zondag de tweede WK-wedstrijd van het seizoen maar werd na afloop uit de uitslag geschrapt wegens inbreuken op de technische regelgeving. De wedstrijdjury had vastgesteld dat de veiligheidsstickers op onderdelen van de wagen van Abt niet overeenstemden met het technisch paspoort.

Op de website van de FIA Formule E staat maandag te lezen dat Abts team zich neerlegt bij de beslissing. “We hebben een administratieve fout gemaakt waaruit we geen voordeel hebben gehaald, maar we aanvaarden de beslissing van de FIA”, zegt teambaas Allan McNish. “Ons team maakte een kleine fout met grote gevolgen. Jammer genoeg speelt Daniel zijn zege kwijt en daar kunnen we ons alleen voor verontschuldigen. Ik ben zeker dat hij snel weer op het podium zal staan.”

Abt pakte zondag, op zijn 25e verjaardag, de eerste overwinning uit zijn Formule E-carrière. Na zijn diskwalificatie werd de Zweed Felix Rosenqvist (Mahindra) uitgeroepen tot winnaar. Jérôme D’Ambrosio (Dragon Racing) schoof van de zestiende naar de vijftiende plaats op.

Meer sportnieuws